Hirdetés

Moldvában is hamar kimerült a támogatási keret

Csaknem 14 ezer személy iratkozott fel hétfőn az északkeleti régió megyéiből a Zöld ház program keretében nyújtott támogatásra, a régió számára elkülönített keret öt perc alatt kimerült – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM). Két perccel lassabban, mint a Hargita megyét is magában foglaló központi régióban.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Moldvában is hamar kimerült a támogatási keret
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatást nyújtó program keretében hétfőn 10 órától a Bákó, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava és Vaslui megyében élők tölthették fel a kért dokumentumokat az erre a célra létrehozott platformra. A rendelkezésre álló 279 480 000 lejes keret mindössze öt perc alatt kimerült, 13 974 magánszemély pályázatát regisztrálta a rendszer.

Hirdetés


Korábban a Bukarest-Ilfov régió számára elkülönített pénzösszeg kilenc perc alatt, a Hargita megyét is magában foglaló központi régió támogatási kerete három perc alatt fogyott el.

A meghirdetett ütemterv szerint az északnyugati fejlesztési régióból (Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megye) június 6. és 8. között lehet majd pályázni a támogatásra, amelynek összértéke 240 millió lej. A délkeleti fejleszési régióból (Brăila, Buzău, Konstanca, Galac, Vrancea és Tulcea megye) június 9. és 13. között fogadják a pályázatokat, a 212,4 millió lejes keret kimerüléséig. A 280,9 millió lejes költségvetésű dél-munténiai régió (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova és Teleorman megye) június 14. és 16. között pályázhat. A délnyugati fejlesztési régióban (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megye) élők június 19. és 21. között nyújthatják be igényléseiket, összesen 174,3 millió lejre pályázhatnak. A nyugati fejlesztési régió (Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye) lakói június 22. és 26. között igényelhetik a támogatást, amelynek összértéke 200,48 millió lej.

Az egyházközségek június 27. és 29. között pályázhatnak valamennyi régióban, a számukra elkülönített keret 17,5 millió lej.

A kedvezményezettek 20 ezer lejes támogatásban részesülnek, amelyhez 2000 lejes önrészre van szükség. A Zöld ház program költségvetése 1,75 milliárd lej, a pályázati keretből több mint 87 ezer házra kerülhet napelem.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!