Hirdetés

Zöld ház program: három perc alatt kimerült a Hargita megyének is elkülönített keret

Alig három perc alatt kimerült szerdán a Zöld ház program keretében a központi régió megyéinek elkülönített 245 060 millió lejes keret – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Zöld ház program: három perc alatt kimerült a Hargita megyének is elkülönített keret
Képünk illusztráció Fotó: Illusztráció

Az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatást nyújtó program keretében szerdán 10 órától Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyéből fogadták az igényléseket az erre a célra létrehozott platformon. A központi régió számára elkülönített 245 060 000 lej alig három perc alatt elfogyott, ez idő alatt 12 253 kérelmet regisztráltak.

Az ország többi régiójának pályázói a korábban megszabott ütemterv szerint jelentkezhetnek a támogatásra.

Az északkeleti fejlesztési régió (Bákó, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava és Vaslui megye) számára 279,48 millió lejt különítettek el, itt május 29. és 31. között lehet pályázni. Az északnyugati fejlesztési régió (Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megye) kerete 240 millió lej, pályázni június 6. és 8. között lehet. A délkeleti fejlesztési régióból (Brăila, Buzău, Konstanca, Galac, Vrancea és Tulcea megye) június 9. és 13. között fogadják a pályázatokat, a 212,4 millió lejes keret kimerüléséig. A 280,9 millió lejes költségvetésű dél-munténiai régió (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova és Teleorman megye) június 14. és 16. között pályázhat. A délnyugati fejlesztési régióban (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megye) élők június 19. és 21. között nyújthatják be igényléseiket, összesen 174,3 millió lejre pályázhatnak. A nyugati fejlesztési régió (Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye) lakói június 22. és 26. között igényelhetik a támogatást, amelynek összértéke 200,48 millió lej – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Az egyházközségek június 27. és 29. között pályázhatnak valamennyi régióban, a számukra elkülönített keret 17,5 millió lej. A kedvezményezettek 20 ezer lejes támogatásban részesülnek, amelyhez 2000 lejes önrészre van szükség. A Zöld ház program költségvetése 1,75 milliárd lej, a pályázati keretből több mint 87 ezer házra kerülhet napelem. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!