Hirdetés

Megtartotta első ülését a Hargita Megyei Gazdasági Egyeztető Tanács

Első ülését tartotta meg a Hargita Megyei Gazdasági Egyeztető Tanács szerdán a csíkszeredai megyeházán, amelyet tavaly alakított meg a megyei tanács. A konzultatív fórum célja együttműködés létrehozása a közigazgatás és a vállalkozói környezet között.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Megtartotta első ülését a Hargita Megyei Gazdasági Egyeztető Tanács
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, a cél az ügynökség tevékenységének erősítése és a gazdasági szereplők minél szélesebb körű bevonásával egységes Hargita megyei álláspont kialakítása a megye gazdasági helyzetéről és esetenként javaslatok megfogalmazása a megfelelő jogszabálymódosításokra. Mint mondta, a fejlesztések, cselekvési tervek egy irányba, közös érdeket képviselve kell haladjanak. A megyei tanács elnöke gratulált a fejlesztési ügynökség csapatának és megköszönte a közreműködést a bekapcsolódó szervezeteknek.


Hirdetés

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője ismertette, hogy a gazdasági egyeztető tanács a jövőben kéthavonta ülésezne. Az ülések során azokat az aktualitásokat vitatnák meg, amelyek a vállalkozók és a kapcsolódó szervek munkáját érinti, valamint az új jogszabályozásokat is ismertetnék.

Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Az ülésen Gligor Cristian, az ügynökség munkatársa és a Hargita Megyei Gazdasági Egyeztető Tanács titkára ismertette a napirendi pontokat. Mint elhangzott, az ügynökség kollégája volt az egyeztető tanács ötletgazdája és teremtette meg azt a jogi formát, amely révén létrejöhetett a konzultatív fórum.

Dimén Hunor Dénes a Hargita Megyei Közpénzügyi Hivatal (AJFP Harghita) részéről ismertette a jelenlegi adóváltozásokat és azok várható hatását. Jánó Edit-Andrea a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség részéről ismertette a megyei munkaerőpiac helyzetét és a munkanélküliség szintjét, illetve alakulását.

Mindezek mellett a találkozón bemutatták a Hargita Megyei Statisztikai Igazgatóság legfrissebb adatait.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!