Hirdetés

Nyári munkálatok a 138-as „libáni” megyei úton

Az idei évben már több munkálatot végzett a megyei tanács cége, a Hargita Útkezelő Vállalat a 138-as jelzésű megyei út 52,5 kilométer hosszú, Gyergyótekerőpatak és Fenyéd közötti szakaszán.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Nyári munkálatok a 138-as „libáni” megyei úton
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A vállalat már február 21-én elkezdte a munkálatokat, amikor is oldalágvágást végeztek a gyergyóújfalvi bánya és a zetelaki gát közötti erdős részen. Ez a munkálat március 12-ig tartott. Ezt követően, március 26-án nekifogtak a nyári karbantartási munkálatoknak, amikor kézi és gépi padkavágást, kézi és gépi sáncásást és útfelület-takarítást végeztek május 10-ig.

A nyári karbantartással egyidejűleg szalagkorlátokat helyeztek el Zeteváralja kijárata és a zetelaki gát közötti szakaszán, valamint a gát utáni szakaszon, Libán irányában, és kátyúzási munkálatokat végeztek Fenyéd és Libán között.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Május vége és június 7. között kazettázási munkálatokba kezdtek Fenyéd és Libán között, majd június 29. és július 5. között az út menti növényzet kaszálása volt a vállalat feladata a megyei úton.

A 138-as jelzésű megyei út állapota fontos számunkra, hiszen ez a legrövidebb út Gyergyó-térség és Udvarhelyszék között. A téli időszakban népszerű útról beszélünk, fontosnak tartjuk, hogy biztonságosan közlekedhessünk rajta

– emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalán.

A munkálatok folytatódnak a megyei úton. Csütörtökön és pénteken aszfaltvágást végeznek Libán és Gyergyótekerőpatak között, majd hétfőtől kátyúzási és kazettázási munkálat kezdődik. A munkálati idő két-három hét.

Sikaszóban egy problémát észleltek, az útpadka meggyengülését, ezt az elkövetkező három hónapon belül kővel fogják megerősíteni – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!