Hirdetés

Kóbor állatok: petíciót küldött a Belügyminisztériumnak a megyei tanács

Kihívás elé állítja a települések önkormányzatait a gazdátlan, kóbor állatok elrendezése és gondozása, ugyanis a menhelyek létrehozásának finanszírozása nincs biztosítva. Több település polgármestere kifogásolja az ezek hiánya miatt kiszabott büntetéseket, amíg nem biztosított a finanszírozásuk.

Kovács Andrea
Kóbor állatok: petíciót küldött a Belügyminisztériumnak a megyei tanács
Huszonhét Hargita megyei település polgármestere írta alá a Belügyminisztériumnak elküldött petíciót Fotó: Ferencz Hunor/ Hargita Stúdió

Huszonhét Hargita megyei település polgármestere írta alá a Belügyminisztériumnak elküldött petíciót, melyben Hargita Megye Tanácsa az állatmenhelyek hiányából adódó problémák megoldását kéri. A petíciót kedd délután ismertették a sajtó képviselőivel.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A sajtótájékoztatón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta: a döntéshozók európai normarendszereket vesznek át, majd azt megfelelő eszközök, illetve anyagi és humán erőforrás biztosítása nélkül kényszerítik rá a helyi és megyei tanácsokra, ezért a helyi önkormányzatok támogatásra és együttműködésre szorulnak a kormány részéről. Fülöp Otília megyei főépítész hozzátette:

a petícióban javasolták többek között a finanszírozási lehetőségek biztosítását, a civil szervezetek által működtetett magánmenhelyekkel kötött szerződések lehetőségét, illetve a kóbor állatok sterilizálását.

A bemutatott petícióban a települési önkormányzatok arra kérik a Belügyminisztériumot, hogy a Hargita Megyei Állatvédelmi Hivatal ne szabjon ki bírságokat az állatmenhelyek létesítésére vonatkozó jogszabályi előírások be nem tartása miatt, amíg nem biztosítottak a finanszírozási lehetőségek e menhelyek létrehozására és működtetésére. A megyei tanács továbbra is várja a Belügyminisztérium válaszát és a probléma megoldására irányuló konkrét lépéseket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!