Hirdetés

Központi fűtést szerelnek be

A művelődési ház energe­ti­kai felújítására talált pá­lyá­za­ti forrást a csík­szent­im­rei polgármesteri hivatal. A 70-es évek elején ka­lá­ká­ban épített épület je­len­leg csempe-, illetve dob­kály­hák­kal fűthető.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Központi fűtést szerelnek be
Fotó: László F. Csaba

Korszerű fűtésrendszer kiépítését is lehetővé teszi a csíkszentimrei művelődési házban egy uniós forrásból nyert támogatás, ami azt jelenti, hogy egy új, energetikai szempontból gazdaságos levegő–víz hőszivattyús fűtésrendszer mellett faőrleményes kazánnal is fűthető lesz a művelődési ház. A levegő–víz hőszivattyús fűtésrendszer -10 Celsius-fokig kitűnően alkalmas az épület kifűtésére, az ennél nagyobb hidegben pedig a faőrleményes kazánt használjuk majd – részletezte Kencse Előd polgármester. A több mint 10 millió lej értékű projekt részeként elvégzik az épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a tetőszerkezet újraépítését, illetve az új padlózat lefektetését. Az önkormányzat a napokban tervezi aláírni a pályázat finanszírozási szerződését, ezt követően két év alatt kell elkészüljenek a felújítással. 


Hirdetés


A községi művelődési házban aktív közösségi élet folyik.

– Hetente több alkalommal a kultúrházban tart próbát a fúvószenekar és a tánccsoport, az ifjúsági szervezetünk és a nyugdíjasklub is rendszeresen szervez tevékenységet. 


A Vámszer Géza Művészeti Népiskola kihelyezett tagozata is itt tartja meg tanóráit. Ezeket a tevékenységeket ideiglenesen a Henter-kúria és a községi óvoda fogja befogadni – jelezte Kencse Előd.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!