Hirdetés

Tető alatt a felújítás

Felújítják a csíkkarcfalvi polgármesteri hivatal épületét. Az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) kiírásán elnyert pályázatból főként a községháza energetikai hatékonyságát növelik. A munkálat befejezéséhez 38 hónap áll a kivitelező cég rendelkezésére.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tető alatt a felújítás
Hőszigetelik a községházát. Egy ideig maradnak az állványok Fotó: Bíró István

A csíkkarcfalvi polgármesteri hivatal épületét 1938-ban építették, azóta többször is felújították, a mostani felújítás elsődleges célja az energetikai hatékonyság növelése.

– Eddig is volt gyapotszigetelés a tető alatt, de az lecsúszott a cserepek alól. Gondoltuk, vissza lehet tenni, de nem, ráadásul még a cserepeket sem. Így a PNRR-s pályázatból újraszigeteljük a tetőzetet, új cserepekkel fedjük újra. A kivitelező cég munkatársai már lebontották a bejáratnál levő fából készült folyosót, helyette másikat építenek. Az épületet kívülről hőszigetelik, kivéve a műemlékvédelmi zóna felőli részt, ott majd a belső falakra kerül szigetelés

– sorolta lapunk érdeklődésére Gábor Tibor, Csíkkarcfalva polgármestere. Hozzátette: a nyílászárók cseréje már korábban megtörtént, ezúttal csak kisebb javításokat végeznek még az épület villanyhálózatán és mosdóiban, illetve kicserélik a padlót is.

Tető alatt a felújítás


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A munkálat csak részben befolyásolja az ügyfélfogadást. Nem kell elköltöznünk az épületből, de lesz egy bizonyos időszak, amikor csak a hátsó bejáraton lehet majd bejutni a hivatalba

– jegyezte meg a felcsíki település elöljárója. 
A múlt héten kezdődött felújítás értéke 1 millió 800 ezer lej, amelyből 1 millió 500 ezer lejt az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) kiírásán nyert a karcfalvi önkormányzat. A fennmaradt 300 ezer lejt a helyi költségvetésből biztosítják. A munkálat befejezéséhez 38 hónap áll a kivitelező rendelkezésére.

Tető alatt a felújítás





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!