Fejtörést okoznak az elmaradt munkálatok

Továbbra sem sikerült előrelépést tenni a csíkszeredai József Attila Általános Iskola Tudor lakótelepi épülete korszerűsítési munkálatainak befejezése érdekében. A beruházás munkálatai két évvel ezelőtt leálltak, és úgy tűnik, ez egyelőre is így marad.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fejtörést okoznak az elmaradt munkálatok
A József Attila iskola Tudor lakótelepi épülete. Megtorpanás Fotó: László F. Csaba

Amint arról már korábban beszámoltunk, a csíkszeredai József Attila iskola Tudor lakótelepi épületének korszerűsítési munkálatai két évvel ezelőtt leálltak, mivel a kivitelező nem tartotta be a beruházás eredeti ütemtervét, és az önkormányzat nem hosszabbított vele szerződést. Az ügyből per lett, a tavaly októberben meghozott bírósági döntés értelmében kolozsvári építkezési cég folytathatja a felújítási munkálatokat, ehhez pedig 180 nappal hosszabbították meg a kivitelezési szerződését. 
Márciusban Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere azt nyilatkozta lapunknak, szakvizsgálattal mérik fel az iskolaépületben eddig elvégzett munkálatok minőségét, majd a jelentés alapján folytatják a kivitelezést, amire a város idei költségvetéséből 1,7 millió lejt különítettek el. A beruházásból hátravan még többek között az udvaron egy sürgősségi esetekre fenntartott behajtó létrehozása, ami tűzoltóautónak biztosít helyet, az épület fűtésrendszerének a befejezése, az akadálymentesítés, ami magába foglalja ún. taktilis szőnyegek és korlátok kihelyezését is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Fejtörést okoznak az elmaradt munkálatok
A szakvizsgálat azonban azóta sem történt meg, ennek hiányában pedig nem folytatódhatnak a munkálatok sem, amire egyébként új közbeszerzési eljárást kell kiírjon a csíkszeredai polgármesteri hivatal. Mindezek fényében megkérdeztük a városházát, látnak-e esélyt arra, hogy a nyár folyamán megtörténjen az elmaradt részfeladatok befejezése, vagy ennek hiányában kezdi az új a tanévet az érintett iskola tanár- és diákközössége.
– A József Attila Általános Iskola Tudor negyedi épületének felújítása továbbra is fejtörést okoz nekünk. A szakmai felmérést még nem sikerült elvégeztetni, várjuk a kivitelező ügyvédjének az álláspontját, mert neki is bele kell egyeznie abba, hogy ki legyen a felmérést végző szakember. Őt egy saját procedúra útján nevezhetjük ki, ennek a módszere még nem tisztázott. Ezeknek tükrében a későbbiekben dől el, hogy mikor lehet nekifogni a kivitelezés folytatásának, de az már borítékolható, hogy a nyári vakáció alatt nem sikerül lezárni a felújítást – kaptunk tájékoztatást Csíkszereda megyei jogú város sajtóirodája útján az ügy kapcsán.

Fejtörést okoznak az elmaradt munkálatok





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!