Hirdetés

Erőt kell meríteni a hősök példájából és megvívni saját harcainkat

Megemlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről Farkaslaka községben is. Az eseményt a község lovasait tömörítő LóFő Lovascsapat felvonulása tette még ünnepélyesebbé.

Hadnagy Éva
Erőt kell meríteni a hősök példájából és megvívni saját harcainkat
Főhajtás és lovas felvonulás. Közös ünnep Fotó: Hadnagy Éva

Idén is együtt ünnepelt Farkaslaka község március 15-én, emlékezve az 1848–49-es szabadságharc hőseire. A LóFő Lovasudvar vezetésével idén 120 lóval és tíz szekérrel járták körbe a községhez tartozó falvakat, hogy összekössék a megemlékezéseket, erősítve a lakosságban az együvé tartozás érzését. A megemlékezések sorozata délelőtt Firtosváralján kezdődött, majd Székelypálfalván és Kecsetben folytatódott.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A községközpontban a szokásoknak megfelelően a Trianon-emlékműnél emlékeztek a hősökre. Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, ma ismét történelmi időket élünk, akárcsak 176 évvel ezelőtt. Véres háborúk zajlanak, a világ átalakulóban van, egymást követik a válságok, és sokan reményvesztetté váltak.

– Ebben az embert próbáló időben állunk az idei megmérettetések előtt. Tennünk kell azért, hogy továbbra is hallják hangunkat Európában és gyakorolhassuk jogainkat Erdélyben

– fogalmazott ünnepi beszédében a polgármester. Hozzátette, erőt kell meríteni a szabadságharcosok példájából és úgy vágni bele saját küzdelmeinkbe. A köszöntők sorát Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke folytatta, majd az ifjúsági fúvószenekar és a helyi diákok előadása színesítette a programot.

A farkaslaki megemlékezés koszorúzással, Oláh Dénes helyi plébános imájával, valamint a himnuszok eléneklésével ért véget. A lovasok ezt követően folytatták útjukat Nyikómalomfalván, majd Székelyszentléleken, végül pedig Bogárfalván zárták a megemlékezések sorát.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!