Hirdetés

Ismeretek bővítésének útján

Hogyan működik a textilipar? Hogyan válhatunk fenntarthatóbbá öltözködési szokásaink alapján? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a Sapientia – EMTE kommunikáció és PR szakos hallgatói a májusi egyhetes Erasmus-mobilitásukon Budapesten.

András Anita
Becsült olvasási idő: 4 perc
Ismeretek bővítésének útján
Textilipar és kommunikáció. Csíkszeredaiak Budapesten Fotó: András Anita

Ötnapos, a fenntartható divatról szóló BIP workshopot tartottak május elején a budapesti Metropolitan egyetem (METU) által szervezett kommunikáció szakos hallgatók számára. A Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karát öt hallgató képviselte, akiket dr. Bakó Rozália-Klára tanszékvezető és dr. Nistor Laura egyetemi docens kísérte. 

– Különböző márkákat ismertem meg, amelyek törekednek a fenntarthatóságra, és a minél alacsonyabb környezetszennyezésre. Ugyanakkor betekintést nyerhettünk helyi kisvállalkozásokba, ahol alig pár négyzetméteren folyik a munka

– osztotta meg tapasztalatait János Gabriella, elsőéves kommunikáció és PR szakos hallgató. Hozzátette: az egyik legnagyobb élmény talán a székesfehérvári Textrade Kft. meglátogatása volt. Ez a cég Magyarország egyik piacvezető használtruha-nagykereskedése. A mobilitás során a hallgatók számára a legnagyobb kihívást az angol nyelvű kommunikáció jelentette.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Elsősorban az élményért jelentkeztem, és azért, hogy gyakoroljam az angolt. Nem hiszem, hogy a divatiparban fogok elhelyezkedni, azonban mindenképp hasznos tapasztalat

– mondta Scridon Teodor elsőéves kommunikáció és közkapcsolatok mesterképzéses hallgató. Hasonló tapasztalatokról és nehézségekről számolt be Gabriella is. Megjegyezte: a nehézségekhez sorolná azt is, hogy a Sapientia hallgatói nem tanulnak designmenedzsmentet, a METU és az AMD hallgatóival szemben, ezért annyira nem is voltak jártasak a témában, mint a berlini és budapesti hallgatók. A diákok összességében elégedettek voltak az egyhetes Erasmus-mobilitással, úgy vélik, a házigazdák jól megszervezték a programokat: a szívélyes fogadtatástól kezdve a helyszín kiváló felszereltségén, valamint a catering-szolgáltatáson át, egészen a különböző órák utáni tevékenységekig minden percre pontosan és tökéletesen működött.
A programon részt vevő hallgatók a Budapesten szerzett tapasztalatok alapján nem tartózkodnak a további mobilitási lehetőségek kipróbálásától, pozitív kép alakult ki bennük a külföldi tanulmányokról, szívesen kipróbálnák magukat más Erasmus kínálta lehetőségekben is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!