Hirdetés

Jó együttműködésre számítanak

Mint ismert, a napokban Kolbenheyer Zsuzsannát választották meg a Magyar Jégkorong Szövetség elnökének. A magyar szövetséggel évek óta szoros a kapcsolata a honi szövetségnek, és Nagy Attila-Ferenc ugyanerre törekszik a folytatásban is.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jó együttműködésre számítanak
Átadás előtt a Berceni Aréna. Szuperkupával avatják Fotó: Gongu Florin

Első alkalommal lett női elnöke a Magyar Jégkorong Szövetségnek Kol­benheyer Zsuzsanna személyében, aki megválasztása után elmondta, őszinte, nyitott, állandó kommunikáció­ra törekszik. Kolbenheyer megválasztásával kapcsolatban megkerestük Nagy Attila-Ferencet, a honi szövetség elnökét, aki lapunknak elmondta, hogy a két szövetség munkáját sok minden összeköti, az utánpótlás-bajnokságok szer­vezésétől, a Kárpát-medencei Magyar Ligától, az Erste Ligán át. A kapcsolatfelvétel már megtörtént, voltak előzetes egyeztetések, amelyek az elkövetkezendő időszakban folyamatosak és intenzívek lesznek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Lesz Szuperkupa

Rendkívüli bejelentést tett a Román Jégkorong Szövetség elnöke, Nagy Attila Ferenc, valamint Bukarest 4-es kerületének polgármestere, Daniel Baluta. A Berceni Arena munkálatainak utolsó simításait végzik a napokban, így a következő idénytől kezdve alkalmas lesz mérkőzések megrendezésére. Ezt kihasználva az a döntés született, hogy a 2024/2025-ös idényt a Szuperkupa vezeti fel a Brassói Corona és a Gyergyói HK között. A találkozót augusztus 31-én rendezik majd. 
A Berceni Arena 800 fő befogadására alkalmas és 10 millió euróba került. A jégpályát 20 hónap alatt készítették el.

Nem lesz változás

Szeretnének változtatni az Erste Ligán, ám az idő rövidsége miatt nem a következő szezonban - jelentette ki Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség múlt héten megválasztott új elnöke. Kolbenheyer elmondta, az új szabályok és az új rendszer bevezetése az idő rövidsége miatt most valószínűleg nem fog megtörténni. Kiemelte, hogy a csapatonként túl sok légiós miatt a bajnokság a fiatalok számára nem nyújt perspektívát. Hozzátette: minden változtatást a klubokkal egyetértésben fognak meghozni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!