Hirdetés

Újabb fontos pert nyertek Nagy Attiláék

Minden egyes fontos pert megnyert a Nagy Attila vezette Román Jégkorong Szövetség a korábbi vezetőség ellen, legalábbis alapfokon. Ezúttal a Bukaresti Törvényszék azt mondta ki, hogy a 2022. szeptember 15-én rendezett tisztújító közgyűlés szabálytalan volt.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újabb fontos pert nyertek Nagy Attiláék
Törvénytelen volt a tavaly szeptemberi tisztújító közgyűlés Fotó: szja.ro

Se szeri, se száma a Román Jégkorong Szövetég mostani és korábbi vezetősége közti pereknek, ám egy újabb döntés, alapfokon, az új vezetőségnek és az őket támogató kluboknak ad igazat.

November elsején vált ismertté az a bírósági határozat, amelyet a Román Jégkorong Szövetséget érintő egyik legfontosabb perben hoztak meg. Ez a dokumentum kimondja, hogy a 2022. szeptember 15-re kiírt tisztújító közgyűlés, illetve az ezt megelőző elnökségi ülés jogszerűtlenül zajlott le. A határozat értelmében érvénytelenítették az említett elnökségi ülés és tisztújító közgyűlés összes döntését. E szerint szükséges és törvényes volt annak a 2023. április 6-i tisztújító közgyűlésnek a megtartása, amelyen az aktuális vezetőséget megválasztották. Ahogy bizonyára sokan emlékeznek rá, a múlt év szeptemberiek voltak azok az alkalmak, amikor a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) korábbi vezetősége önkényesen visszautasította az általuk ellenfélnek tekintett jelöltek iratcsomóit, majd megfosztott egy sor klubot szavazati jogától. 

A törvényszék alapfokon mondta ki a döntést, és az megtámadható, így minden bizonnyal a korábbi, Alexandru Hălăucă által vezetett elnökség meg is fogja támadni, miként azt teszi minden egy per esetében.

– Akkor is teljesen nyilvánvaló volt, és hangoztattuk is, hogy törvénytelenség történt. 411 nappal később ezt a bíróság is kimondta. A mostani döntés azt jelenti, hogy alapfokon az összes lényeges kérdésben folyó pert megnyertük. A jégkorong megújítására törekvő összefogásunkról tehát bebizonyosodott, hogy nemcsak morálisan helyes, de jogilag is indokolt. Köszönöm szépen mindenkinek a befektetett munkáját! Bízom benne, hogy mostantól kevesebb energiát kell fordítanunk a korábbi vezetőség által generált harcra, és több energiánk marad az építkezésre! – fogalmazott Nagy Attila, a RJSZ elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!