Hirdetés

Végleges döntés: Nagy Attila Ferenc a hokiszövetség elnöke

Hosszas jogi hercehurca után a Bukaresti Ítélőtábla jogerősen kimondta: a Nagy Attila Ferenc által vezetett Román Jégkorongszövetséget fel kell venni a Sportszövetségek Nyilvántartásába, és egyúttal a bíróság kimondta, hogy ők vezethetik a honi szakágat.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Végleges döntés: Nagy Attila Ferenc a hokiszövetség elnöke
Jogerőssé vált, hogy a Nagy Attila Ferenc által vezetett RJSZ a jogos szövetség Fotó: FRHG/Facebook

Perek követhetetlen sokasága jellemezte az elmúlt közel két évet, amelyben a Nagy Attila Ferenc és az Alexandru Hălăucă vezette Román Jégkorongszövetség feszült egymásnak. A jogi vita célja annak tisztázása volt, hogy melyik testület irányíthatja a honi szakszövetséget. Első fokon mindegyik pert Nagy Attiláék nyerték, ám minden határozatot megtámadtak és továbbvittek Hălăucáék.

Ennek következtében a sporthatóság költségvetést sem adott a Román Jégkorongszövetségnek, miközben már lejárt az U20-as világbajnokság Belgrádban, valamint nyakunkon a Cardiffban megrendezendő olimpiai selejtező torna is.

A perek hosszú sorának vége lett, hiszen a Bukaresti Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy a Nagy Attila Ferenc által vezetett Román Jégkorongszövetség a jogszerűen megválasztott testület, és azt kell felvenni a Sportszövetségek Nyilvántartásába.

– Hosszú jogi huzavona végére került pont a Bukaresti Ítélőtáblán, ugyanis a szeptember 22-én alapfokon kihirdetett határozat február 1-én jogerőre emelkedett. Az ítélet kimondja, hogy az a 2023. április 6-i tisztújító közgyűlés, amelyen a Román Jégkorongszövetség jelenlegi vezetőségét megválasztották, törvényes volt – fogalmazott Nagy Attila Ferenc hozzátéve: – Mivel az említett döntés másodfokon született, ezért a vezetőség végre bekerülhet a Sportszövetségek Nyilvántartásába, és minden jogi, gazdasági természetű ügyben is eljárhat a Román Jégkorongszövetség képviseletében.

Egy küzdelmes folyamatnak értünk a végére. Végig a törvény adta eszközökkel próbáltunk harcolni a sportág érdekeiért, és büszkén mondhatom, hogy sikerrel jártunk.”

Ezt követően Nagy Attila vázolta az elmúlt időszakban megvalósítottakat.

– A szavazati joggal rendelkező küldöttek április 6-án bíztak meg bennünket a sportág vezetésével, és majdnem tíz hónapnak kellett eltelnie a határozatig, amely lehetővé teszi, hogy a teljes jogkörünket gyakoroljuk. Talán nem kell részleteznem, hogy az első tíz hónapban mennyire nehezített pályán kellett dolgoznunk. Úgy szerveztünk U13-as, U15-ös, U17-es, U20-as, felnőtt női és férfi bajnokságot, illetve Románia Kupát, hogy nem használhattuk a szövetség infrastruktúráját. Úgy edzőtáboroztattuk és küldtük világbajnokságra az U20-as válogatottat, hogy nem fértünk hozzá a szövetség költségvetéséhez. Úgy szerveztünk edzőtáborokat az U18-as és a felnőttválogatott számára, hogy a szövetség alkalmazottai nem voltak hajlandók együttműködni velünk. Azt gondolom, hogy példátlan összefogásról és elkötelezett csapatról árulkodnak az elmúlt tíz hónap eredményei. Biztos vagyok benne, hogy amint adottak lesznek a megfelelő körülmények, nagyon komoly dolgokra lehetünk képesek. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban hitt az ügy sikerében, és időt-energiát nem sajnálva önzetlenül dolgozott érte! – zárta gondolatait az RJSZ elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!