Hirdetés

Edzőtáborozás, majd verseny

Hazaérkeztek a Csíkszeredai VSK sítájfutói, akik tíz napig készültek Ausztriában, közben pedig az osztrák sprint­baj­nok­ságon is rajthoz álltak.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Edzőtáborozás, majd verseny
Kitűnő körülmények között készültek a csíkiak Ausztriában Fotó: VSK Csík

Derékig érő friss hó fogadta a VSK versenyzőit Tauplitzban, az elmúlt héten rendezett ausztriai edzőtábor első helyszínén. Az ott található sífutópálya teljes hossza 12 km volt, és minden reggel, valamint este ratrakkal járták meg – számolt be a körülményekről Szép Zoltán, a Csíkszeredai VSK versenyzője. 
„Csapatunk hét napon át készülhetett ilyen remek körülmények között, ezalatt több mint 200 kilométer sífutás és térképes edzés szerepelt a programban. Egy hét után elhagytuk Tauplitzt és Eisenerzbe tettük át a főhadiszállást, ahol a sítájfutó osztrák sprintbajnokságon is részt vehettünk” – osztotta meg Szép Zoltán.


Hirdetés


„A megmérettetésre az osztrákokon kívül az olasz válogatott is nevezett, valamint néhány cseh sítájfutó is rajthoz állt. A VSK Csíkszeredát hárman képviseltük, Gegő Hunor, Suciu Simion és jómagam. Gegő Hunor jó formát mutatott és közel állt a dobogóhoz, végül negyedikként fejezte be. Suciu Simion és én a 9., és 10. helyen zártunk. A szezon januárban folytatódik. Mindhárman a január végi ramsaui sítájfutó világbajnokságra készülünk, ezúton is köszönet a Városi Sportklubnak és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának a támogatásért” – számolt be Szép Zoltán.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!