Vitézek Udvarhelyen

Augusztus derekán Székelyudvarhelyen edzőtáborozik, és a tervek szerint felkészülési mérkőzést játszik a Nagybányai Minaurral az Elek Gábor irányította Esztergomi Vitézek női kézilabdacsapata. A korábbi szövetségi kapitány immár sokadjára tér vissza Székelyföldre.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vitézek Udvarhelyen
Elek Gábor Esztergomban is csodát tett. Irányt mutat

Elek Gábor a tavalyi szezon végén, 15 év után kupagyőzelemmel és Bajnokok Ligája-ezüstéremmel a nyakában távozott a Ferencvárostól. Új impulzusokat és kihívásokat keresve az Esztergomi Vitézek szakmai igazgatói pozícióját választotta az akkor még harmadosztályú csapatnál. 2023 júniusában azonban a Magyar Kézilabda-szövetség bejelentette: a Siófok nem kapja meg a klublicencet a 2023/24 NB I-es évadra, így a NEKA továbbra is az élvonaban szerepelhet, az esztergomi alakulat pedig így eggyel magasabb osztályban, az NB I/B-ben indulhatott. Valószínűleg a legvérmesebb esztergomi szurkolók sem gondolták, hogy a Vitézek nevű csapatuk – soraiban a Ferencvárostól szintén távozó Szucsánszki Zitával, Elek feleségével – milyen fantasztikus idényt fut: a célkitűzés az első idényben a bentmaradás volt, ehhez képest Elek alaposan gatyába rázta a „vitézlányokat”, s a Szombathely mögött másodikként kivívta az élvonalba való feljutást.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A tréner tehát – ezúttal esztergomi edzőként – viszatér az édesapjáról elnevezett népligeti arénába, új csapatával pedig Székelyudvarhelyen alapozza meg a későbbi NB1-es sikereket. Elek Gábor immár sokadjára fordul meg a Küküllő-parti városban: az MKSZ határon túli edzőképzési programjának keretében és barátokkal is többször ellátogatott már Udvarhelyre, ahol a tokiói olimpia előtt egy hetet edzőtáborozott a magyar női válogatottal. „Mindig meghat az a szeretet, ahogy Székelyföldön fogadnak bennünket, a Szentegyházi Gyermekfilharmóniának a magyar válogatott tiszteletére adott koncertje pedig életem egyik legmeghatóbb élménye volt, úgyhogy a szakmai mellett érzelmi okai is vannak annak, hogy az Esztergommal is Székelyudvarhelyt választottuk felkészülési helyszínül” – nyilatkozta a Hargita Népének Elek Gábor.
Az Esztergomi Vitézek augusztus 14–18. között tartóz­kodik Udvarhelyen. Az új, immár NB1-es idény előtt jelentősen megerősödő együttes – Elek Gábor többek között a Fradiból is erősít – a tervek szerint két felkészülési mérkőzést is játszik a román élvonalbeli Nagybányai Minaurral, de a programban kirándulások, hargitai túra is szerepel, a Medve-tó sós vize mellett pedig a helybéliek szeretetében is megmártóznának.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!