Hirdetés

Lajos Orsolya aranyérmes lett

Három csíkszeredai cselgáncsozó szerzett érmet az elmúlt hétvégén Izvorani-ban tartott U23-as országos bajnokságon. Lajos Orsolya aranyéremmel tért haza a megmérettetésről.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 5 perc
Lajos Orsolya aranyérmes lett
A csíki érmesek és edzőik. Remekül teljesítettek Fotó: Papp Róbert Flórián

Izvorani adott otthont az elmúlt hétvégén a 23 év alatti cselgáncsozók országos bajnokságának, amelyen az ISK és a VSK Csíkszere­da sportolói is részt vettek. A csíki csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhetett haza, a dobogósok mellett hárman is az első hétben zártak.
A 63 kilogrammos lányok súlycsoportjában Lajos Orsolya minden mérkőzését megnyerve hódította el a bajnoki címet, amely azért némi meglepetés, mert a VSK Csíkszereda cselgáncsozója idén elsőéves U21-es sportoló.

– Annak ellenére, hogy az U21-esek és a felnőttek között is van már országos érme Orsolyának, ő idéntől tartozik a 21 évesek alatti korosztályba. A sportágban lehetséges eggyel magasabb korosztályban is szerepelni, így a tanítványom számára az U21-es kategória már nem ismeretlen

– nyilatkozta lapunknak Albu Botond, a VSK Csíkszereda és a bajnok edzője. Hozzátette, még jövőre is indulhat Lajos Orsolya az U21-es kategóriában, de tatamira lép majd az U23-as korosztályban és a felnőttek között is. – Természetesen elégedettek vagyunk Orsolya teljesítményével, hiszen a tanulás mellett sikerült felkészülnie az országos bajnokságra, és mint bizonyította, a nagyobbak között is a legjobb tudott lenni – tette hozzá a sportoló edzője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Lajos Orsolya számára a következő két hónap viszont egy másik versenyre való felkészülés jegyében zajlik.

– Orsolya az idén érettségizik, így most számára a tanulás a legfontosabb

– mondta Albu Botond, aki Papp Róbert Flóriánnal közösen készítette fel a VSK sportolóját az országos bajnokságra.
Az országos megméretteté­sen Dániel Albert tanítványa, Mi­hály Hunor ezüstérmet szerzett, az ISK sportolóját a döntőben a nagyváradi Ioan Dzitac győzte le. Ágoston Eszter a 70 ki­lo­gra­mmos súlycsoportban az elődöntőig menetelt, így szintén ISK-s, de a Dánél Szabolcs által edzett sportoló a harmadik helyen zárta az országos baj­nokságot. Az ISK sportolója, Székely Botond (60 kg) az 5. helyen zárt, csapattársa Imecs Bernadett (70 kg), valamint a VSK-s Ba­ra Csaba Csongor (81 kg) a hetedik lett az országos bajnokságon.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!