Hirdetés

Bővül a kulturális kínálat

Újabb kulturális kí­ná­lat­tal gaz­da­go­dik idéntől a gyer­gyó­al­fal­vi Petőfi Sándor Mű­ve­lő­dé­si Ház ese­mény­nap­tá­ra. A Filmtett filmes por­tál­lal együtt­mű­köd­ve ha­von­ta két mo­zi­fil­met ve­tí­te­nek a nagy­te­rem­ben, emel­lett gyer­me­kek­nek szó­ló rajz­fil­mek is helyet kap­nak a kínálatban.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bővül a kulturális kínálat
Fotó: Petőfi Sándor Művelődési Ház

A Petőfi Sándor Művelődési Központ népszerűségét mi sem bi­zonyítja jobban, mint az elmúlt év számadatai: 2023-ban több mint tízezren fordultak meg az itt szervezett kulturális eseményeken, az év minden negyedik napjára jutott egy-egy rendezvény – összegezte az elmúlt évet sajtótájékoztatón György Botond kulturális referens. 
A továbbiakban még változatosabbá tennék az egész gyergyói térséget ide­vonzó kul­tu­rális kínálatot; mivel a nemrég felújított terem adottságai és technikai fel­sze­relt­sé­ge mozifilmek vetí­té­sé­re is megfelel, ezzel az élménnyel várják a nézőket.


Hirdetés

– A Filmtett filmes portállal együttműködve havonta két alkalommal szervezünk moziestet felnőtteknek: előnyben részesítjük a magyar és a gyergyói vonatkozású filmeket, de más alkotásokat is láthat a nagyérdemű. A gyermekekre is gondoltunk: havonta egy alkalommal számukra is készülünk programmal, februárban a Bogyó és Babóca legújabb részeit láthatják majd

– ismertette újdonságaikat György Botond.

Petőfi Sándor Művelődési Ház
Előadás a művelődési házban. Közösségi tér


Hozzátette: idén is számos színházi előadással, ma­gyar­or­szági társulatok sze­rep­lé­sével, humorestekkel és koncertekkel várják a nagy­érdeműt. 
A kultúrház januári programját és egyben a moziest projektet január 16-án a Ci­ca­verzum című film vetítésével indították, és a programok ezentúl is folytatódnak: jövő csütörtökön vetítik az Elfogy a levegő című, a Salamon Ernő Gimnáziumban, több gyergyói színésszel forgatott nagyjátékfilmet, ezt megelőzően, a magyar kultúra napján komolyzenei koncerttel és az újonnan alapított Reménység-díj átadásával ünnepelnek a nagyközségben.
A mozifilmvetítésekre a jegyek egységesen 20 lejbe kerülnek, a gyermekjegy 10 lej; helyet előzetesen a 0758–472135-ös telefonszámon is lehet foglalni, de ősztől online jegyvásárlásra is lesz lehetőség. 
A Petőfi Sándor Művelődési Ház programjairól az intézmény közösségi oldalán szerezhetnek tudomást az érdeklődők. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!