Hirdetés

Éjjel-nappal kirakós

Második alkalommal szervezték meg a Kiraklak a könyvtárnál elnevezésű ese­ményt Székelyudvarhelyen. A programot a puzzle, azaz a kirakójáték szerelmeseinek szánták, akik 48 órán át hódolhattak szenvedélyüknek. A játék sosem állt le, sokan maradtak éjszakára is, majd másnap újra bekapcsolódtak.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Éjjel-nappal kirakós
Kirakós, mozgás, film. Élménydús hétvége a könyvtárnál Fotó: Asztalos Ágnes

A könyvtár a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal (SZKA) közösen rendezte meg újra a tavaly nagy sikerrel debütált eseményt, amely péntek délutántól vasárnap délutánig tartott, 48 órán át, szünetek nélkül. Előzetesen 130 személy jelentkezett a programra, de ennél jóval többen fordultak meg a könyvtár előtti téren a hétvégén. Péntek délután és szombatra virradó éjszaka például nyolcvanan kirakóztak, hasonló számokat jegyeztek vasárnap is.
A puzzle rajongóit tíz asztalnál várták, több, nagy méretű, izgalmas játékkal. Nemcsak hagyományos kirakóssal lehetett foglalkozni, volt 3D-s vagy fából készült, a megszokottól eltérő formájú játék is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Éjjel-nappal kirakós

– Ezek a puzzle-ek hatalmas kihívást jelentenek mind a kezdők, mind a tapasztalt puzzle-mesterek számára. Bátran állíthatjuk, hogy ez a rendezvény valódi összetartó erőt teremt, hiszen a résztvevők közös erőfeszítéseivel a több kirakósdarab végül egységes egésszé áll össze, megmutatva az összefogás és a közösség erejét

– nyilatkozta Balogh Csenge, az SZKA munkatársa.

Éjjel-nappal kirakós
Szőcs Endre könyvtárigazgató pedig azt emelte ki, hogy a Kiraklak a könyvtárnál eseményre már a tavaly is, de az idén is olyanok jöttek el, akiket más rendezvényeken nemigen lehet látni.

– Sikerült megszólítanunk és közös élménybe bevonnunk egy újabb réteget, talán olyanokat, akik többnyire magányosan szoktak kirakni otthon egy-egy puzzle-t. Itt viszont csapatban, konszenzusra jutva kellett kialakulnia a teljes képnek. Jöttek családok is, bár a program inkább felnőtteknek szólt. Volt, aki hajnalban hazament, de délelőtt már vissza is jött, volt, aki otthon éjszakázott, de egész nap velünk volt

– részletezte Szőcs Endre.

Éjjel-nappal kirakós
Összesen 13-14, több száz apró darabból álló puzzle-t raktak ki tegnap délutánig a könyvtárnál. A szervezők arra is gondoltak, hogy a turnusok között felfrissítsék, megmozgassák a résztvevőket: Bogos Mónika zenés tornagyakorlatokkal, Mester Zsuzsanna nyújtógyakorlatokkal tette vál­tozatosabbá az eseményt. A Hagyományőrzési Forrásközpont archívumából pedig több dokumentumfilmet lehetett megnézni péntek és szombat este, a gyerekek közben nagy méretű társasjátékokkal szórakozhattak. Az esemény a közös fotó magasból való elkészítésével ért véget.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!