Hirdetés

Bővítik a karzatot

Korszerűsítik a farkaslaki római katolikus templomot: a karzatot bővítik, hogy a jövőben a kórus és a hívek is kényelmesebben elférhessenek a magaslaton. A munkát várhatóan húsvétra be is fejezik.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bővítik a karzatot
Állványok a templomban. Húsvétkor használhatják a karzatot Fotó: Hadnagy Éva

Szükségszerű volt már a karzat bővítése a far­kaslaki római katolikus templomban, ugyanis nemcsak az egyházi kórus tagjai, hanem nagyobb ünnepeken a hívek is használják. Az ötlet a helyi kántortól, Bakos Árpádtól származott, felkarolta Oláh Dénes plébános és az egyháztanács is. A gondolatot tettek követték, és egy sikertelen próbálkozás után az elmúlt év őszén sikeresen pályázott az egyházközség Hargita Megye Tanácsának egyháztámogatási programjában, így 38 000 lejes támogatásban részesültek. Ez az összeg az átépítés költségeinek közel felét fedezi, ennek ellenére elkezdték a munkát. A különbözetet a hívek adományaiból és saját költségvetéséből biztosítja az egyházközség.


Hirdetés

– Körülbelül kilenc négyzetméterrel növeljük meg a karzatot, trapéz alakban, így a jövőben mindenki kényelmesen elfér rajta

– vázolta a terveket Oláh Dénes plébános.

Hadnagy Éva
A munkát két hete kezdték, jelenleg padolnak, készül a biztonsági korlát. A belső átalakítás alatt is a szentmiséket a templomban tartják.

– Bízunk a kivitelezőben. Az ígérete alapján húsvétkor már használhatjuk is a karzatot, ha még nem is lesz lefestve és nem is ragyog teljes pompájában

– fejezte ki reményét a plébános.
A munkálat utolsó mozzanataként a karzatfeljárót is korszerűsítik. A tervek szerint idén bővítik a templomkert szoborparkját, a helyi Pakot Áron faragta, két méter magas Szent Péter és Pál kőszobrokkal. Ezek megáldását június 29-re tervezik.
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!