Két iskolát korszerűsítenek

Jól halad a Tompa László Általános Iskola és a Bányai János Műszaki Szakközépiskola korszerűsítése Székelyudvarhelyen. Előzőnél bővítik az épületet és modernizálják a meglévő termeket, utóbbi esetében teljesen megújul az iskola főépülete. Mindkét beruházást év végéig kell befejezni, az önkormányzat szerint tartani tudják a határidőt.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két iskolát korszerűsítenek
Készül a Tompa László Általános Iskola új épületszárnya Fotó: Sz. P. H.

Korszerűsítik és kibővítik a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola épületét és megújul a Bányai János Műszaki Szakközépiskola főépülete is. Mindkét projekt a terveknek megfelelően halad, közölte Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. Mindkét beruházás európai uniós finanszírozás révén valósulhat meg, önrész hozzárendelésével. Az oktatási infrastruktúra fejlesztését célzó pályázat a Bányai János Műszaki Szakközépiskola főépületének két szárnyát érinti. A projekt még 2018-ban kezdődött, akkor pályázott a kivitelezésre a város önkormányzata, ám a szerződéskötésre, a közbeszerzési folyamat lezárására és az építkezés megkezdésére éveket kellett várni, így 2022-ben rajtolt a tényleges beruházás. A kivitelezés során az épület új tetőt, korszerű szigetelést, új nyílászárókat kapott, az udvaron vízelvezetési és csatornázási munkálatokat végeztek, jelenleg a belső munkálatok végzése és a termek felszerelése folyik. Mint a városháza tájékoztatott, a beruházás költségvetése közel 13 millió lej, ennek két százalékát finanszírozza a város önkormányzata. Ebből az összegből rendezik be az osztálytermeket, az informatika szaktermet és a műhelyt is. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Két iskolát korszerűsítenek
A Bányai János Műszaki Szakközépiskolában zajló munkálatokkal egy időben végzik a Tompa László Általános Iskola bővítését és korszerűsítését. A szintén uniós finanszírozású projekt első szakaszában teljesen megújult a városi parkban levő játszótér és minifocipálya, ezt a beruházást már befejezték és átadták mindkét létesítményt; a projekt másik pillére az iskola infrastruktúrájának bővítése, korszerűsítése. A 9,1 millió lejes beruházás során kicserélik a tetőt, szigetelik az épületet, amelyet bővítenek, az új épületrészben rendezvénytermet, tornatermet és osztálytermeket rendeznek be. Emellett korszerűsítik a fűtésrendszert, a villanyhálózatot és a mosdókat, a termeket pedig új bútorzattal látják el. Az önkormányzat közölte: a kivitelező figyel az épületen található eredeti homlokzati díszek rekonstrukciójára is.
Mindkét iskola teljes korszerűsítését ez év végéig kell megvalósítani, az önkormányzat szerint a tervet tartani tudják, a Tompa László esetében a vakáció ideje alatt szeretnék befejezni a nagyobb léptékű munkákat, a Bányai János iskolánál pedig már őszre elkészülhet a beruházás.

Két iskolát korszerűsítenek





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!