Hirdetés

Hálát adtak a negyven évért

Kettős ünnepet tartottak a Szombatfalvi Református Egy­házközségben az elmúlt hétvégén. A múltra emlékeztek, miközben a jövőt építik.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hálát adtak a negyven évért
Egyházi szolgálat a közösségi házban. Jubiláltak Fotó: Szombatfalvi Ref. Ek.

Fennállásának 40. évfor­dulóját ünnepelte a Szom­batfalvi Református Egyházközség az elmúlt vasárnap. Bereczki-Orbán Zsolt lelkész elmondta, az iparosodásnak köszönhetően annyira megnövekedett a székelyudvarhelyi református gyülekezet tagjainak száma, hogy szükség volt a megosztásra. Ehhez hozzájárult a város területi tagoltsága is, így jött létre négy évtizeddel ezelőtt a II. számú, Szombatfalvi Református Egyházközség, majd hat évvel később a Bethlen negyedi Református Egyházközség is. Jelenleg 1600 lelket számlál a gyülekezet, Székelyudvarhely legkisebb református gyülekezete. 

– Érdekes harmónia jellemző a mi gyülekezetünkre, nem egy kimondottam városi, de nem is falusi gyülekezet. Ez a szolgálatokon is megmutatkozik. Van, amiben nagyon hagyományőrzőek, másban pedig igencsak nyitottak, elég csak ifjúsági tevékenységekre, vagy alternatív istentiszteletekre gondolni

– fogalmazott a lelkipásztor, aki tíz éve áll a gyülekezet élén.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az évforduló alkalmából szervezett ünnepségen rangos világi és egyházi elöljárók voltak jelen. Az ünnepi istentiszteleten a szószéki szolgálatot ft. dr. Kolumbán Vilmos püspökhelyettes végezte, de Páll Attila-Csaba esperes és Hegyi Sándor, a gyülekezet alapító lelkipásztora is szólt a hívekhez. 
Felelevenítették a múltat, beszámoltak az elmúlt tíz év megvalósításairól, szó esett a jövőbeli tervekről, és ünnepélyesen felavatták az új gyülekezeti házat is.

– Öt évvel ezelőtt sikerült egy szomszéd ingatlant megvásárolni, és nagy nehézségek árán most jutottunk oda, hogy a közösség számára megnyithattuk a három szintes épület alsó részét. Szépen, méltóképpen ünnepelhettük meg ennek avatását is, összekapcsolva az évfordulóval

– vázolta az előzményeket a lelkipásztor. 

Hálát adtak a negyven évért
Az új közösségi ház elsősorban az ifjúságot fogja szolgálni, de helyszínt biztosít minden gyülekezeti alkalomnak. A jövőben folytatnák az épület modernizálását, a második szinten lelkészi lakást alakítanának ki, hiszen régi vágya és óhaja a gyülekezetnek egy második lelkész, a harmadik szintre pedig vendégszobákat terveznek. 
Az ünnepségen közreműködött az egyházközség kórusa, valamint a SzIKE zenekar is. Az eseményt szeretetvendégség zárta.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!