Hirdetés

Az éllovassal kezd az FK Csíkszereda

Elkezdődnek a küzdelmek a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában, az első forduló nyitómeccsét Vaj­da­hu­nya­don, a záró összecsapást pedig Csíkszeredában játsszák. A hatcsapatos mezőnyből két gárda nem rendelkezik szuperligás licenccel, így nem harcolhat a feljutásért, viszont négy gárdának a hazai első osztály a tét. Felsőházi ellenfeleivel szemben az FK Csíkszereda hét pontot szerzett az alapszakaszban.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az éllovassal kezd az FK Csíkszereda
Sellenberket fogadják a csíkiak húsvéthétfőn. Visszavágnának Fotó: László F. Csaba

Először fordul elő a labdarúgó 2. Liga új rendszerében, hogy a felsőházba jutott hat csapat közül kettőnek nem lesz a pontvadászat végén feljutási joga a Szuperligába. Ennek ellenére e két csapat „beleköphet” a másik négy levesébe, ugyanis a két legjobb, szuperligás licenccel rendelkező gárda jut fel az első osztályba, a másik kettő pedig selejtezőt vív. A hat felsőházi rájátszásba jutott csapat egymás elleni eredményeit alapul véve a minitabellán az FK Csík­sze­reda feljutást érő helyen zárna.
A 2. Liga alapszakaszát az első helyen záró Sellenberk a felsőházi ellenfeleivel szemben három sikert, egy döntetlent és egy vereséget elérve tíz pontot szerzett 5–4-es gólaránnyal, egyetlen botlását az Unirea Slobozia ellen vétette a Szeben megyei csapat. Az Unirea két siker mellett egy döntetlent és két vereséget könyvelhetett el, 5–4-es gólaránnyal és 7 ponttal zárta az alapszakaszt felsőházi ellenfeleivel szemben. Szintén két sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel zárt az FK Csíkszereda és a Gloria, ám Ilyés Róbert legénysége 4–4-es, míg a bodzavásáriak 4–5-ös gólarányt értek el. A minitabella utolsó előtti helyén a Mioveni zárt egy győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel, míg a Cor­vi­nul felsőházi ellenfeleivel szemben egy sikert aratott, egy meccsen „ikszelt”, hármat pedig elvesztett. Ennek a minitabellának akkor lesz fontossága, ha a felsőházi rájátszást követően két vagy több csapat is azonos ponttal és azonos gólaránnyal zár.


Hirdetés


Az FK Csíkszereda a Cor­vi­nultól kapott ki a 3. fordu­ló­ban, a vaj­da­hu­nya­di­ak ha­zai környezetben 2–0-ra nyertek, a 6. fordulóban a csí­ki­ak házigazdaként 0–0-s döntetlennel zártak a Mio­ve­ni-nel. A 12. fordulóban a Sellen­berk elvitte a pontokat Csík­sze­re­dá­ból (1–2), a 15. fordulóban viszont az FK hozott három pontot Bodzavá­sár­ról (2–0). Érdekesség, hogy a 17. fordulóban három olyan meccs is volt, amikor a felsőházban érdekelt csapatok egymás ellen léptek pályára, ekkor az FK Slobozián nyert 1–0-ra. A csíkiak tehát mindkét sikerüket idegenben aratták felsőházi ellenfeleikkel szemben.
A felsőházi rájátszást holnap 19 órától a Corvinul – Glo­ri­a meccs nyitja meg (az alapszakaszban a bod­za­vá­sá­ri­ak nyertek 2–1-re), szombaton 11 órától az Unirea az SK Mioveni-t látja vendégül (a két gárda az alapszakaszban 1–1-et játszott), majd hétfőn 17.30-tól az FK Csíkszereda – Sellenberk találkozó zárja az első fordulót.
A felsőházi rájátszást a Sellenberk kezdi az élről 42 ponttal a 40 pontos Unirea Slo­bo­zia és a 37 pontos Vajda­hu­nyadi Corvinul előtt. A Bod­za­vá­sá­ri Gloria a negyedik 34 ponttal, ötödik az SK Mio­ve­ni 33 ponttal és hatodik az FK Csíkszereda 32 ponttal. A Sellenberknek és a Cor­vi­nul­nak nincs szuperligás licence, így az FK Csíkszereda jelenleg két pontra van az utolsó, egyenes feljutást érő helyezettől.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!