Hirdetés

Ezüstérmes az FK Csíkszereda

Hosszabbítás után, kettős emberhátrányban veszítet­te el szombaton este a női labdarúgó Román Kupa dön­tőjét az FK Csíkszereda szuperligás csapata a Kolozsvári U Olimpia ellen.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ezüstérmes az FK Csíkszereda
Hatalmasat küzdöttek a csíkszeredai lányok Fotó: FK Csíkszereda

Remek hangulatban – a Csíkszeredából érkezett szurkolóknak hála – és a mérkőzés előtt lezúduló hatalmas eső miatt meglehetősen vizes talajú pályán indult útjára a labda a 2023/2024-es labdarúgó szezon utolsó mérkőzésén. Az FK Csíkszereda lányai a bajnokságban szerzett bronzérmet kupaarannyal koronázták volna meg.
Meg is voltak a lehetőségei Kollár Péter tanítványainak. Az első negyedórában ugyan kezdeményezőbb volt a Kolozsvár, ám ezt követően több remek támadást is vezettek Antal Anitáék. A 18. percben Herczeg Andrea volt legközelebb a gólszerzéshez, 18 méteres szabadrúgása azonban a felső lécről vágódott ki. Fél óra elteltével az FK elvesztette az addig kitűnően teljesítő Balázs Esztert, aki térdét fájlalva hagyta el a pályát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A második félidőben szinte a kezdés után előnybe került a Kolozsvár, Carmen Marcu érkezett jól középen (1–0). Az FK-s lányok nagy erőkkel rohamoztak az egyenlítésért, ami a 80. percben össze is jött, Balázs Csilla látványos találatával (1–1). A kétszer tizenöt perces hosszabbításban megfogyatkozott a csíki csapat. Előbb Antal Anita, majd Bartalis Barbara kapta meg a második sárga lapját, így pedig elvesztette az esélyét a győzelemre. 
A Kolozsvár kegyetlenül kihasználta az emberelőnyt, a hosszabbítás első 15 percében Marcu, a 113. percben Ciolacu is betalált, eldöntve a kupa sorsát. A csíki lányok a bajnokság után a kupában is érmet szereztek.
Románia Kupa, döntő: Kolozsvári U – FK Csíkszereda 3–1 (1–1, 0–0).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!