Hirdetés

Ezüstérmes maradt az FK Csíkszereda

A  Román Labdarúgó Szövetség (FRF) közzétette éves jelentését az országban működő akadémiák rangsorolásáról. Ennek értelmében az FK Csíkszereda megtartotta második helyét, a Konstancai Farul mögött, míg a Sepsi OSK feljött az ötödik helyre.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ezüstérmes maradt az FK Csíkszereda
A csíkiak eredményéhez hozzájárult az U17-es lánycsapat aranyérme is Fotó: fkcsikszereda.ro

Továbbra is az előkelő második helyet foglalja el az FK Csíkszereda labdarúgóklub (Székelyföldi Labdarúgó Akadémia) az akadémiákat rangsoroló éves jelentés szerint. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) által közzétett lista élén továbbra is a Konstancai Farul áll az élen 92,53 ponttal (kevesebb, mint tavaly), míg a második helyen 87,66 egységgel az FK Csíkszereda található. A csíkiak pontszáma is romlott a tavalyhoz képest, amikor 89,5 pontot kaptak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A harmadik helyre viszont a Kolozsvári U érkezett, leszorítva a dobogóról és a negyedik helyre küldve a FCSB-t. Az ötödik helyre viszont már a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK jelentkezett be, amely a 13. helyről lépett előre.
A szakszövetség összesen 124 akadémiát/klubot rangsorolt az idei esztendőben. Hét szempont alapján lehetett elérni a maximális 100 pontot az alábbiak szerint: stratégia és filozófia (10,5%), csapatok és játékosok (12,7%), szakmai stáb (19,5%), kiszolgálószemélyzet (7,1%), edzések és mérkőzések (9,2%), infrastruktúra és eredményesség (20,5-20,50%).

Ciprusra igazolt Corbus
A ciprusi élvonal címvédőjénél, az APOEL Nicosia csapatánál folytatja pályafutását Corbu Marius, akinek lejárt a szerződése a magyar első osztályban szereplő Puskás Akadémiával. A 23 éves középső középpályás a Bákó megyei Magyarcsügésen született. Az FK Csíkszeredában nevelkedett, majd 19 évesen a Puskás Akadémiához szerződött, ahol gyorsan alapemberré vált. A PAFC színeiben 129 alkalommal lépett pályára, 12 gólt lőtt és 13 gólpasszt osztott ki.
Corbu szerződése a nyáron lejárt, és egyértelmű volt, hogy külföldön kívánja folytatni pályafutását. A sajtó szerint érdeklődött iránta az olasz Lecce, a holland Heerenveen és a svájci Basel is. Végül az első látásra talán kevésbé vonzó ciprusi bajnokság lett a befutó, ám az APOEL Nicosia bajnokként ősszel pályára léphet a Bajnokok Ligájában.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!