Hirdetés

Aszfalt a feltúrt utcákra

Folytatják az infrastrukturális beruházásokat idén is Bögöz községben. Agyagfalván a szennyvízhálózatra csatlakoztatnák a lakásokat, jövő tavasszal pedig le is aszfaltozzák a munkálatok miatt feltúrt utcákat.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Aszfalt a feltúrt utcákra
Folytatják a korszerűsítést. Sikeres pályázat Fotó: Hadnagy Éva

Jól indult az idei év Bögöz község számára, hiszen az Anghel Saligny programból 4,9 millió lejt sikerült lehívniuk az agyagfalvi utak korszerűsítésére. Január közepén a fejlesztési minisztériumban aláírták a finanszírozási szerződést, a munka azonban még várat magára. Előbb ugyanis a szennyvízhálózatra való csatlakozást kell befejezniük.
Ülkei Zoltán polgármester elmondta, a szennyvízhálózat építését még 2018-ban kezdték el, a projekt azonban csak a gerincvezeték kiépítését tartalmazta, a rácsatlakozások és az út helyreállítási munkálataira már nem jutott a keretből. A tavaly befejezték a fővezeték földbe helyezését, már csak a bekötések vannak hátra. Erre szintén sikeres pályázattal rendelkeznek, több mint tizenegymillió lej értékben hívtak le forrásokat ugyancsak az Anghel Saligny programból. Ez a folyamat becslések szerint fél évig is eltarthat, de végre a föld alatt lesznek a víz-, szennyvíz és gázvezetékek is.


Hirdetés


Az elöljáró elmondta, ahhoz, hogy minőségi és tartós aszfalt kerülhessen az utcákra, időre van szükség. A bekötések megtörténte után a földet ugyan visszatömörítik, ám szükség van arra, hogy álljon egy telet, hogy majd szilárd alapja lehessen az aszfaltnak, hogy az ne süllyedjen be, így az aszfaltozási munkálatokra leghamarabb csak jövő év tavaszán kerülhet sor. 

– Bízom benne, hogy ha ezt sikerül a tervek szerint megvalósítanunk, akkor jó néhány évig nem lesz problémánk az aszfalttal. A pályázatnak köszönhetően az aszfalt mellett járdákat és födött vízelvezető árkokat is kialakítunk

– részletezte az elöljáró.
Elmondta ugyanakkor azt is, hogy a községben a főbb utcákat 2007-ben aszfaltozták le, azóta pedig csak javításokat, kisebb karbantartásokat, kátyúzást végeztek rajtuk.

– A község közel 40 km-es úthálózattal rendelkezik, és ezért gyakorlatilag csak a főutcákon van aszfalt, de bízunk benne, hogy ezúttal az elnyert támogatásból az agyagfalvi mellékutcákra is jut

– zárta beszélgetésünket Ülkei. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!