Hirdetés

Megelőznék a tüzet

Tavaly ősszel égett le, mostanra készült el az egyik Budvár utcai tömbház új tetőszerkezete Székelyudvarhelyen. A lakótömbben állami lakások vannak, ahol szociálisan hátrányos helyzetű családok élnek. A megvalósítás több mint háromszázezer lejébe került a városnak.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megelőznék a tüzet
Fotó: Sz. P. H.

Tavaly szeptember végén kapott lángra a tömbház teteje a kéménynek használt szellőzőaknától, és félig le is égett. A téli hónapokat rögtönzött megoldással vészelték át az ott lakók, a múlt hónapban végre elkezdődött az új födém kivitelezése. Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta, hogy teljesen le kellett bontani a tetőszerkezetet, meg kellett tisztítani a padlásteret, és utána következett az építkezés. A tetőszerkezet egy részét a város erdeiből kitermelt fából készítették el. A hivatal tájékoztatása szerint a kéményeket kell még befejezzék a szakemberek, hogy ne forduljon elő újabb tűzeset. A polgármesteri hivatal saját költségvetéséből 310 926 lejt költött az új tetőre.
A Budvár utcában egyébként négy tömbház van, a szociális lakásokban nagyobbrészt romák élnek, mintegy kétszáz család. Egy tömbház 42 lakrészt foglal magába, a lakások nélkülözik a vezetékes vizet (kint, a tömbházak közelében van vízcsap), a hideg évszakokban fával fűtenek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!