Hirdetés

Tanévkezdésre gólt lőhetnek

Elkezdődött a csíkszent­györgyi Gál Sándor Általános Iskola udvarán egy műgyepes focipálya kialakítása, a várhatóan őszre elkészülő sportlétesítményt a falu közössége is használhatja majd.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tanévkezdésre gólt lőhetnek
Bebetonozták az első vas tartóelemeket Fotó: Gál Sándor Általános Iskola

A csíkszentgyörgyi általános iskola udvarában tervezett focipálya előkészítő munkálatait múlt héten kezdte el az ezzel megbízott Zuw Company Kft. A tereprendezés során a cég munkatársai vízszintbe hozzák a pálya 15-ször 30 méteres felületét, illetve elkezdték a pálya szélein azoknak a függőleges vas tartóelemeknek a bebetonozását, amelyekre aztán a pályát körülhatároló hálót kifeszítik. 

– A műgyepes focipálya jól kiegészíti majd a tornat ermi foglalkozásokat, és nemcsak a népszerű csapatjáték gyakorlására, hanem más szabadtéri tevékenységek lebonyolítására is használni fogjuk. Csíkszentgyörgyön egyébként ez az első és egyetlen szabadtéri pálya

– nyilatkozta la­punknak Kopacz Edward László, a Gál Sándor Általános Iskola igazgatója.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A beruházás tanévkezdésre elkészül, és mivel egyedülálló a faluban, a délutáni és esti órákban a lakosság is használatba veheti majd, ennek érdekében a szabadtéri pálya körül kültéri világítást építenek ki, és biztonsági kamerákat is felszerelnek. Az iskolaigazgató szerint a pálya használata ingyenes lesz, csupán az esti órákban kell az áramköltséget fedező díjat fizetni.
A beruházás a Csíkszent­györgyi Polgármesteri Hivatal és Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósul meg, a munkálatok értéke több mint 220 ezer lej.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!