Hirdetés

Aszfaltút vezet majd Lókodra

Két bekötőúttal kezdődött a kivitelezés, de jövő nyárra Homoródszentmárton község településeinek az utcái 70 százalékban lesznek már leaszfaltozva. Összesen 8,8 kilométernyi szakasz újul meg.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Aszfaltút vezet majd Lókodra
Vége a pornak és a sárnak. Aszfalt kerül az utcákra Fotó: Hadnagy Éva

Elkezdődött a Lókod felé vezető községi út modernizálása az elmúlt héten Homoródszentmárton községben, de az elkövetkező egy évben több faluban is aszfalt kerül az utcákra. Mindez annak köszönhető, hogy sikeresen pályázott és nyert el támogatást, több mint 13 millió lej értékben az Anghel Saligny programból a homoródszentmártoni önkormányzat. Jakab Attila polgármester elmondta, a lókodi bekötőúttal kezdték el a munkát, hiszen minden településre, méretétől függően figyelmet kívánnak fordítani. A kis települést a 131-es megyei úttal mindeddig csak kövezett út kötötte össze, most azonban leaszfaltozzák az 1,7 km-es  szakaszt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ebben a faluban még sosem volt aszfalt, viszont itt működik öregotthon és ifjúsági alapítvány is, emiatt pedig nagyon sokan járnak oda

– fogalmazott. Mint mondta, a község szinte mind a tizenkét településén igyekeznek néhány utcát rendbe tenni, hiszen a lakosoknak jogos elvárása, hogy fejlődjön az infrastruktúra. A lókodi bekötőúton a munkálatok múlt héten kezdődtek, akárcsak a kénosi letérőnél. Ez csupán egy 400 méteres szakasz, de ha ez is elkészül, akkor mindkét irányból, azaz Székelyudvarhely és Homoródszentmárton irányából is aszfaltúton lehet megközelíteni a települést. 
A falvakban elsősorban azokra az utcákra kerül aszfalt, ahol a víz, szennyvízvezeték rendben van, a csövek a földbe kerültek, de a rangsorolásnál figyelembe vették az áthaladó forgalmat is, így a temetők felé vezető szakaszokra mindenhol aszfalt kerül. A projekt az út menti árkok építését is magába foglalja, de járdát is kialakítanak majd, igaz, ezt már önerőből, saját költségvetéséből finanszírozza az önkormányzat. A bekötőutak után Homoródszentmárton, Recsenyéd és Homoród­szent­péter utcái következnek sorra, a kivitelező vállalatnak egy év áll a rendelkezésére, hogy elvégezze a munkálatokat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!