Hirdetés

A gyógyító víz bosszúja

Nem várt nehézségek hátráltatták a parajdi well­ness­központ felújítását, ezért elhúzódott az eredetileg három hónaposra tervezett kivitelezés. Várhatóan márciusban nyitják ki újra.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
A gyógyító víz bosszúja
Eredetileg három hónapra ütemezték, de elhúzódott a fürdő felújítása. Közel a vége Fotó: Hodgyai István

Szeptember közepén kezdték el, és jelenleg is javában zajlik a parajdi wellnessközpont felújítása. Az önkormányzat tulajdonában lévő létesítmény 2015-ös átadása óta ez az első teljes körű felújítás. A munkálatok során cserélik a burkolatként szolgáló csempéket, felújítják a medencéket és a padlót is.
Nyágrus László, Parajd község polgármestere elmondta, bár a korszerűsítési munkálatokat eredetileg három hónaposra tervezték,  nem várt nehézségekbe ütköztek: a vakolat, illetve a csempék eltávolítása után az épület egyes részein észleltek kiterjedtebb korróziót, amelyet mindenképp orvosolni kellett a munkálatok során. Az elöljáró hangsúlyozta, nem nagyobb szerkezeti problémákról van szó, hanem olyan észlelésekről, amelyeket időről időre meg kell ismételni, hiszen az épület egyes elemei a sós levegő és a sós termálvíz miatt nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.


Hirdetés

– A szakvéleményezés miatt volt szükség erre a pluszmunkára, hiszen orvosolni kellett minden észrevételt, hogy majd a későbbiekben se legyenek ezzel gondok. Ez azonban a felújítás elhúzódását eredményezte

– fogalmazott.

Hodgyai István

A kivitelező vállalat jól halad, decemberben is csak pár napig volt leállás. Januárban több nyomáspróbát is elvégzett egy szakcég a padlón egy speciális eszközzel: azt ellenőrizték, mekkora nyomást bír a sápa és a vízszigetelő réteg közötti rész. 
Az elöljáró szerint a korszerűsítést február végéig befejezik, majd két hét alatt visszarendezkednek, és március közepétől ismét látogatható lesz a wellnessközpont, amely a sóbánya mellett nagyon sok látogatót vonz a térségbe. Adataik szerint évente átlagosan 120-140 ezren keresik fel a wellnessközpontot. A beruházást saját költségvetésből fedezi az önkormányzat, valamint a wellnessközpont eddigi bevételeit is erre a célra fordítják. Az előzetes becslések szerint a munka értéke meghaladja a másfél millió lejt, a kiegészítő munkálatok miatt azonban még nem tudják, mennyi lesz a végösszeg.
A wellnessközpont hiányossága, hogy nem rendelkezik étkezdével, amit szintén pótolni szeretnének, ám ez egyelőre csak a hosszú távú tervek között szerepel, a mostani felújítás nem tartalmazza a bővítést. A büfé kialakítására készíttetett az önkormányzat egy előtanulmányt, ám finanszírozási forrást mindeddig még nem találtak hozzá. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!