Hirdetés

A Final Four kapuján kopogtatnak

Két magyar és egy román csapat is ott van a legjobb nyolc között a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győr csoportelsőként kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, a Bukaresti CSM könnyedén lépett túl a Ljubljanán, a Ferencvárosnak viszont a hazai vereség után bravúrra volt szüksége Brestben.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
A Final Four kapuján kopogtatnak
Zöld-fehér ünnep. Nyerni járnak Franciaországba Fotó: EHF

A Fradi tett már csodát Fran­ci­a­or­szág­ban, legutóbb tavaly május elején, amikor a hazai hatgólos vereség után Metzben héttel nyerve története során először jutott be a BL négyes döntőjébe. Ezúttal „csak” két­gó­los hátrányt kellett ledolgozni a hazai 28–30-as vereség után a másik francia gigász, a Brest Bretagne csarnokában, ám ez korántsem tűnt egyszerűnek, hiszen a házigazda – minden sorozatot figyelembe véve – tavaly október vége, azaz huszonkét mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Egészen vasárnap estig.


Hirdetés


A kupagyőztes, a bajnokságban hibátlan Ferencváros játékosainak távoli lövései kiválóan működtek, Emily Bölk és Andrea Lekic is remekelt támadásban, miközben a társak hátul hatástalanították a Brest veszélyes lövőit. Ennek eredményeképpen a 19. percben már 12–7-re vezetett Allan Heine vezetőedző együttese, és a szünetre is megmaradt a biztató 16–12-es magyar vezetés.
Fordulás után magasabb fo­kozatra kapcsolt a házigazda, három perc alatt egy gólra jött fel, egyenlíteni viszont nem tudott, mert a kapuban Janurik Kinga, támadásban pedig Angela Malestein remekelt, így az utolsó hét percre fordulva már hatgólos volt a zöld-fehérek előnye. Ekkor azonban a bírók léptek elő főszereplővé, a Fradi közel egy percig kettős emberhátrányban volt, ám a franciák csak négyre tudtak felzárkózni, a tavalyi BL-döntős magyarok végül megérdemelt, 31–26-os győzelmet arattak. A nyártól már a Fe­renc­vá­rost erősítő Valerija Masz­lo­va hétszer talált be. A találkozó legeredményesebbjeként Malestein tízszer vette be a hazai kaput, Bölk hét góllal, a második félidőben parádézó Janurik 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.
A Debrecen nagy csatában, összesítésben egyetlen góllal maradt alul a legutóbbi három kiírást megnyerő norvég Vipers Kristiansand ellen, a Bukaresti CSM viszont két, egyaránt 30–24-es sikerrel lépett túl a szlovén Krim Ljubljanán, így két magyar és egy román csapat maradt versenyben azért, hogy ott legyen a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőben.

A negyeddöntő párosítása
Győri ETO – Vipers Kristiansand
Metz – Bukaresti CSM
Odense – Bietigheim
Team Esbjerg – Ferencváros.
A mérkőzéseket április 27/28-án és május 4/5-én játsszákHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!