Hirdetés

Gazdaságos épületek

Két épület energetikai felújítására nyert pályázatot Gyergyószárhegy. A beruházások révén megújul a felszegi iskola, valamint az egykori orvosi rendelő épülete, ahol szakorvosi ellátást lehet majd igénybe venni. Danguly Ervin polgármester elmondta, idén szeretnék mindkét projektet megvalósítani.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gazdaságos épületek
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Több épülettel pályáztunk a fejlesztési minisztérium hőener­ge­tikai felújításokat célzó programjában, két épületünk nyert finanszírozást, ezek a felszegi iskola és az egykori orvosi rendelő épülete, ez utóbbi révén szeretnénk szakorvosi ellátást biztosítani a településen – fogalmazott érdeklődésünkre Danguly Ervin polgármester, hozzátéve, hogy a finanszírozási szerződést február 27-én írták alá a felek Bukarestben. 
A felszegi iskola épületének tatarozását különösen a tető rossz állapota teszi szükségessé: a pályázatban szereplő több mint 700 ezer lej a tető és a falak hőszigetelését, valamint – szükség esetén – az épület központi fűtésének modernizálását foglalja magában. 
Az alsó orvosi rendelő jelenleg passzív épület, de a felújítását követően szakorvosi ellátás, valamint egy fogorvosi rendelő helyszíne lenne, hiszen ezekre nagy szükség és igény van – hangsúlyozta a község elöljárója. Hozzátette: a több mint egymillió lej értékű beruházásra standard árat állapított meg a minisztérium, ugyanakkor az időközben esetlegesen felmerülő további újítási költségeket az önkormányzatnak kell fedeznie, önrészként. Erre az eshetőségre felkészülve pénzalapot különítettek el az idei költségvetésben. 
A felújításokra már készülnek a kivitelezési tervek: az önkormányzat még ebben az évben szeretné mindkét épület tatarozását befejezni. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!