Hirdetés

Zene- és filmajánló

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Zene- és filmajánló
Fotó: Kósa Noémi

Az ünnepre, főleg a karácsonyra hangolódás egyik legjobb módszere a számtalan filmes program a megfelelő muzsikával a háttérben, miközben díszítjük a karácsonyfát. Most mindkét kategóriából kiemelek párat, amelyekről úgy gondolom, sok mindenkinek elnyerik a tetszését. Egy régebbi slágerrel indítanék, úgy vélem, ez nem hiányozhat decemberből, mégpedig a Merry Christmas Everyone Shakin’ Stevenstől. Ennek a dalnak nagyon kedves a szövege és meglehetősen vidám a dallama, tökéletes arra, hogy egymást ölelve énekeljük a karácsonyi menü készítése közben, vagy bármely más fontos készülődés és sürgés-forgás közepette.
Hogy anyanyelvünket se hanyagoljuk, érdemes meghallgatni Csondor Katától az Add tovább (Hóban ébred) című dalt, amely számomra az egyik leggyönyörűbb ünnepi ballada. Ez a dal adakozásra buzdít, és felhívja a figyelmünket a környezetünkre, társaink iránti szeretetünkre.
Utolsóként szintén egy lassú zene címét említem meg, mégpedig Céline Dion feldolgozásában a Happy Xmas (War is Over)-t. Szintén hatásos üzenettel rendelkező alkotás: mindenki egyenlő, a háború fölösleges, ünnepeljünk. Céline hangjától pedig biztosan mindenki szívébe befurakodik a béke, ha eddig nem sikerült átszellemülni a karácsony hangulatába.
Áttérve a filmekre, egy nagyon lendületes, gyors tempójú, fiatalossal kezdeném, amelyet a Netflix mutatott be 2020-ban, Alkalmi randevú (Holidate) címmel. Emma Roberts és Luke Bracey folyamatos ünnepi és szerelmi drámájukkal igazán jó hangulatot képesek varázsolni. Garantált a nevetés, a főhősök mindennapos problémáinkra is igyekeznek megoldást találni, mint például arra, hogyan húzzuk ki magunkat a család állandó, idegesítő nyaggatása alól. 
A következő két film családdal közösen is nézhető, kedves történeteket mutat be. Egyik személyes kedvencem a Karácsonyi cserebere (The Princess Switch), amelyet 2018-ban mutattak be. A főszerepe(ke)t Vanessa Hudgens alakítja, ugyanis két különböző személyiségű fiatal nőt játszik benne, akik belső különbségeik ellenére hasonmások. Egyikük fontos hercegnő, míg másikuk egyszerű életét éli. 
Utolsónak a Karácsonyi Krónikákat hagytam (The Christmas Chronicles), az egyik legaranyosabb film, amit az elmúlt időszakban láttam. A kalandokkal teli utazás úgy kezdődik, hogy egy kíváncsi testvérpár lencsevégre szeretné kapni a Télapót. Ezt a történetet a kisebb gyerekek is nagyon fogják élvezni.


Kósa Noémi
 

Kövessen a Facebookon!