Hirdetés

Vidombákon nyert a VSK Székelyudvarhely

Megnyerte második tesztmérkőzését a VSK Székelyudvarhely, amely szombaton a Vidombáki Sporting vendégeként lépett pályára. A két gárda várhatóan a rájátszásban is meg fog küzdeni.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Vidombákon nyert a VSK Székelyudvarhely
Várhatóan két héten belül már pontokra megy a csata Fotó: Hodgyai István

A VSK Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapata január 9-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, néhány nappal később pedig már játékban is volt. Az élvonalban szereplő Bukaresti Steaua felkérésének eleget téve szombaton, január 13-án edzőmeccset játszottak a katonacsapattal, az udvarhelyi sportcsarnokban rendezett mérkőzést a fővárosiak nyerték 41-36-ra.

A múlt hétvégén újabb felkészülési mérkőzés várt a Sipos Lóránt által irányított gárdára, a VSK szombaton a másodosztály B csoportjának harmadik helyezettjeként a rájátszás felsőházába is bejutó Vidombáki Sporting vendégeként lépett pályára.

A szintén az A osztály felsőházi rájátszására hangoló udvarhelyi együttes keretéből hiányzott a két átlövő: az Afrika Kupán szereplő Couveiro és a kisebb egészségi problémával küszködő Stevovic. A klub beszámolója szerint a VSK végig irányította a párharcot, rendre vezetett két-három góllal, végül 15-11-es félidei eredményt követően 30-26-ra nyerte a találkozót. Sipos Lóránt minden kerettagnak megadta a játéklehetőséget.

A másodosztály rájátszása a tervek szerint február 3-án kezdődik, bár a szakszövetség egyelőre nem tette közzé a menetrendet.

Az első forduló után a VSK Udvarhely a Román Kupában is érdekelt lesz. A múlt heti sorsolást követően az udvarhelyiek ellenfele az első körben a másodosztály B csoportjának második helyezettje, a CS Medgidia lesz. A továbbjutó sorsa a Medgidián rendezett egyetlen meccsen dől el, a Román Kupa első körét a tervek szerint február 6-án rendezik.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!