Hirdetés

Keretet hirdettek a kézilabdásoknál

Kihirdette pénteken végleges keretét a párizsi olimpiára Golovin Vlagyimir, a magyar női, illetve Chema Rodríguez, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Vannak meglepetések.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Keretet hirdettek a kézilabdásoknál
Chema Rodríguez is utazó keretet hirdetett Fotó: NSO

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette szűkített, 17 fős keretét a párizsi olimpiára. Faluvégi Dorottya, Juhász Gréta és a keresztszalag-szakadásból felépült Szöllősi-Zácsik Szandra nem került be a szűkített keretbe, míg Kácsor Gréta, Pásztor Noémi és Szemerey Zsófi tartalékként tagjai az olimpiai csapatnak. Érdekesség, hogy utóbbi három játékos végig ott lesz Párizsban, de a falun kívül fognak lakni, és ha szükséges, bármikor becserélhetők.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Sok szempontból megvizsgáltuk, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat. Sem a játékosoknak, sem az edzői stábnak nem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián – közölte Golovin Vlagyimir.

A női kézilabda-válogatott július 25-én a házigazda és címvédő Franciaország ellen kezdi az ötkarikás tornát.


A női után a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is megnevezte azt a 14 + 3 játékost, aki Magyarországot képviseli majd a párizsi olimpián. Chema Rodríguez a Krakovszki ikrek mellett Szöllősi Szabolcsot hagyta ki a húszfős bő keretből, a legnagyobb meglepetés azonban talán az, hogy a három kapus közül Mikler Rolandot csak a három tartalék közé jelölte a kerethirdetésnél. A spanyol szakvezető válogatási elveire mindig jellemző volt, hogy a létező legerősebb védekezést szeretné összerakni.
A magyar szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez elmondta, nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn is, és egy családról van szó.

A magyar férfi csapat július 27-én kezdi az olimpiai tornát Egyiptom ellen,

majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!