Hirdetés

Új nyomvonalon kötnék össze Lázárfalvát a Szent Anna-tóval

Lakossági fórumon ismertette szerdán a Lázárfalva és Szent Anna-tó közötti csaknem 11 kilométeres útszakasz felújításának terveit a Hargita megyei önkormányzat – közölte csütörtökön lapunkkal Hargita Megye Tanácsa.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Új nyomvonalon kötnék össze Lázárfalvát a Szent Anna-tóval
Megmutatták a lázárfalviaknak, hogy merre halad majd az új út Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény Borboly Csaba megyeelnököt idézte, aki a fórumon elmondta: kizárólag a lakosság akaratának figyelembevételével tudnak nekifogni a beruházásnak. Kifejtette: ha a lakosság támogatja a beruházás tervét, akkor nekifognak az út építésének, és igyekeznek pályázati forrásokból támogatást szerezni hozzá. Hozzáfűzte: az útszakasz végleges nyomvonalát több vita után véglegesítették.

Ha a jelenlegi terv szerint építik meg az utat, akkor az új nyomvonalon kötné össze Lázárfalvát a 113A jelzésű megyei úttal, a beruházás értéke jóval meghaladja a százmillió lejt. Mint írták: a tervek szerint három szakaszra bontva újítanák fel az utat, amelynek felülete hat méter széles lenne (ez néhol 5 méterre csökken a szűkös terepviszonyok miatt), egy méter széles padkával, a településen belül pedig fedett sáncokkal.

Kövessen a Facebookon!