Több mint kétmillió a támogatásra jogosult háztartások száma

A csütörtöki kormányülésen bemutatott tájékoztatás szerint március elejéig összesen 2 147 325 fogyasztási helyet azonosítottak, amelyek lakói jogosultak a 2022/166-os sürgősségi kormányrendelet által biztosított, az energiaszámlák kifizetéséhez nyújtott támogatásra.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Több mint kétmillió a támogatásra jogosult háztartások száma
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett közlemény szerint az összesen 1400 lejes támogatás első 700 lejes részletét 1 789 271 kedvezményezett kapta meg februárban. Miután a kedvezményezettek listáját aktualizálták, további 358 054 fogyasztó fogja megkapni az energiakártyát március első felében.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor 590 087 jogosulatlansági értesítést is kiadtak a hatóságok azon háztartások részére, amelyekben az egy főre eső jövedelem meghaladja a 2000 lejt.

Február 20-ától kezdődően, amióta az energiakártyákat használni lehet, több mint 270 ezer kifizetés történt ezekkel postai utalványokon keresztül, több mint 85 millió lej értékben. Az online kifizetések száma meghaladta a négyezret, az így megtérített számlák értéke eléri az 1,7 millió lejt.

A kormány döntése értelmében idén 1400 lejes segélyt kapnak a rászorulók energiaszámláik kifizetésére. A háztartásonként megítélt támogatást két, egyenként 700 lejes részletben folyósítják, ez villany-, gáz- és központifűtés-számlák, továbbá gázpalack, tűzifa, fűtőolaj, fapellet és egyéb fűtőanyagok kifizetésére használható.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!