Hirdetés

TEDx Udvarhely harmadszor

Idén is megtartják TEDx konferenciát Székelyudvarhelyen. Ezúttal is számos érdekes, sikeres embert ismerhetnek meg a résztvevők. A Felelsz és mersz elnevezésű szeptember másodikai eseményre a tervek szerint júniusban lehet jegyet váltani.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
TEDx Udvarhely harmadszor
Csapatmunka eredménye. Harmadjára is megszervezik Székelyudvarhelyen a konferenciát Fotó: Hadnagy Éva

Két sikeres rendezvény után idén ismét nekivágtak a TEDx Udvarhely szervezésének. A szeptember elejére tervezett konferencia részleteit, előadóinak egy részét kedden sajtótájékoztatón mutatta be a szervezőcsapat. Szakács-Paál István, a Harghita Business Center igazgatója elmondta: sikerült megújítaniuk a szabadalmi engedélyt, akárcsak az esemény weboldalát, és előadók szempontjából is jól állnak, hiszen tíz személy már elfogadta meghívásukat és visszaigazolta részvételét a rendezvényre. 

– Gyakorlatilag minden adott ahhoz, hogy szeptember másodikán sikeres rendezvényt tudjunk lebonyolítani – fogalmazott a HBC igazgatója. Szakács-Paál István kiemelte, hivatalosan a TEDx Udvarhely konferenciát nem az inkubátorház szervezi meg, mert magánszemélyként nyerték el a szervezési jogot, de adminisztratív szempontból segítségükre lesz a Harghita Business Center.

Az eseménynek idén a Művelődési Ház ad otthont, így a tervek szerint nagyobb nézőközönséget tudnak fogadni.

Tizenöt előadóval számolnak, de fenntartják a jogot a bővítésre. Idén is meglepetésekkel és gasztroélményekkel készülnek, ami Szakács-Paál István szerint egyedi velejárója a TEDx Udvarhelynek. Az idei év mottója a Felelsz és mersz (Truth and dare).

 – Ezt a szófordulatot általában a ’vagy’ kötőszóval szoktuk használni, de most direkt használjuk az ’és’-t, mivel olyan előadókat hívtunk meg, akik nem félnek felelni, ezzel együtt pedig nyertek is – ismertette.

A sajtótájékoztatón Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is jelen volt. Az elöljáró úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a Harghita Business Center támogathatja az eseményt, amely az elmúlt évek alatt bebizonyította, hogy igenis van létjogosultsága.

– Mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy vegyen részt az eseményen, hiszen ezúttal is olyan személyek, inspiráló emberek osztják meg saját élettapasztalataikat, gondolataikat az érdeklődőkkel, akik révén mindenképp csak építkezni lehet, más szemléletmódokat megismerni, és amely segítheti a mindennapi vagy a szakmai boldogulást – fogalmazott Bíró Barna Botond.

Hadnagy Éva
Tartalmas rendezvényre számítanak. Gundel Takács Gábor az egyik meghívott előadó

A TEDx Udvarhely 2023-ban is két nyelven zajlik majd, a jegyeket pedig várhatóan június elejétől kezdik el értékesíteni. Tavaly egyébként alig kilenc perc alatt fogyott el a meghirdetett száz jegy.

A meghívottak kiválasztása igazi csapatmunka volt – emelte ki Szakács-Paál István. Előadóik között lesz

Gundel Takács Gábor sportriporter, Székely Csaba drámaíró, Blaskó Nikolett kommunikációs és reklámszakember, Bara Ágnes mentor, mentálhigiénés szakember, Jánosi Matilda divattervező, Góg Anikó személyi edző, Zacher Gábor toxikológus, Varga Csaba hegymászó, Lucian Mîndruță újságíró,

valamint két fiatal, tizenkét éves előadó is meghívást kapott a szeptemberi eseményre. Csipán Kristóf Csaba olvasás-népszerűsítő Gyulakutáról és Keszei Anna Luca Budapestről érkezik, hogy megossza történeteit az érdeklőkkel.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!