Hirdetés

Támogatja a lakosság a kadicsfalvi beruházást

Tájékoztató füzetben ismertette a Kadicsfalvi Sport- és Kulturális Egyesület a tervezett szabadidős park részleteit a helyi lakossággal. A székelyudvarhelyi városrész 185 háztartásából 557 személy álláspontját hallgatták meg személyesen. Az egyesület közleménye szerint a visszajelzéseket és tanácsokat figyelembe veszik, és folytatják a szabadidős park megvalósítását.

Demeter Adél-Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Támogatja a lakosság a kadicsfalvi beruházást
Illusztráció Fotó: Kadicsfalvi Sport- és Kulturális Egyesület / FB

Mint írták, a Kadicsfalvi Sport- és Kulturális Egyesület (KSKE) ezzel a felméréssel kívánta feloldani a szabadidős park körül kialakult konfliktust. Az egyesület elnöke, Ágoston Attila által megosztott közlemény mind a húsz közgyűlési tag nevében

elismeri, hogy korábban a tervezett sport- és szabadidős park kapcsán a tájékoztatásuk nem volt elég széles körű, ezért ismertető füzetet készítettek, amelyet valamennyi kadicsfalvi háztartás postaládájába eljuttattak.Kifejtették: a tervezett beruházás és a terveik szemléltetése mellett az volt a céljuk, hogy az Átlátszó Erdély portálon megjelent cikkben szereplő „egyes valótlanságokat” cáfolják. Az említett cikk szerint a kadicsfalvi közösség azzal kereste fel az online portált, hogy nemtetszését fejezze ki a Melinda cégcsoport tulajdonosának, Pál Dénesnek a kadicsfalvi magánberuházása miatt. A cikk szerint a tervezett sportkomplexum veszélyezteti Székelyudvarhely csendes és falusias hangulatú városrészét, valamint a tervezett beruházás nem részesítené előnyben a helyieket, annak ellenére, hogy azt egyházi területre építenék.

A Kadicsfalvi Sport- és Kulturális Egyesület tagjai a prospektus mellett személyesen is felkeresték az érintett háztartásokat, és valamennyi lakó – beleértve a kiskorúak – álláspontját meghallgatták a tervezett szabadidős parkkal kapcsolatban. A közlemény szerint a 185 háztartartásból csupán 10 családot nem találtak otthon, viszont a megkérdezettek többsége pozitívan véleményezte a beruházást, és támogatását fejezte ki a tervezett szabadidős parkkal kapcsolatban. A közlemény szerint a megkérdezettek részéről fontos és figyelemre méltó javaslatok is elhangzottak, a lakók többek közt kifejezték az igényüket arra nézve, hogy a focipálya legyen díjmentes a kadicsfalvi gyerekeknek, valamint a park ne tartson nyitva este tíz óránál tovább.

A megkérdezett 557 személy közül arányaiban 93,7% támogatja a szabadidős park megvalósulását, 4,5% közömbös, valamint 1,8% ellenzi a beruházást.„A felmérési eredmény tudatában méltán úgy gondoljuk, hogy a közösségünk túlnyomó többségének pozitív véleménye alapján folytathatjuk a tervezett szabadidős park megvalósulását” – áll a közleményben, amely szerint a Kadicsfalvi Sport- és Kulturális Egyesület számít a telket kiadó Kadicsfalvi Római Katolikus Plébánia és Egyháztanács, valamint a Melinda Impex cégcsoport és Pál Dénes támogatására.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!