Hirdetés

Őszre ígérik a tornaterem befejezését

Reális esély van arra, hogy ősszel befejezze az építő a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermét – tájékoztattak a vá­ros­házán, megjegyezve, hogy amennyiben a kivitelező bu­karesti cég mégsem teljesítené a vállalást, az önkormányzat késedelmi kamatot fog felszámolni a fenn­maradó munkálatok értékére.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Őszre ígérik a tornaterem befejezését
Készül a tornaterem, rajta a sportpálya. Véghajrá Fotó: László F. Csaba

A Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán 2021-ben nyílt meg az építőtelep. Az eredeti tervek szerint 2022-ben be kellett volna fejezzék a beruházást, de előre nem látható események hátráltatták a munkálatokat. A legfőbb probléma az volt, hogy a Csíkszeredában más nagyléptékű munkálatokat is végző kivitelező, a bukaresti Niliten Construcții Kft. túlvállalta magát, és sokáig nem állt rendelkezésére elég munkás, megfelelő munkaerő. Ugyanakkor régészeti feltárás miatt is hosszabb ideig felfüggesztették az építkezést. Amíg a múzeum szakemberei el nem végezték a szükséges kutatásokat, a munkálatok nem haladhattak. Idén májusra a kivitelező cég alkalmazottai többek között elkészítették a vízzáró réteget az épület tetején, majd a hőszigetelő rétegek elhelyezése, illetve a járófelület kialakítása következett, ugyanis a tornaterem tetején szabadtéri sportpálya lesz. Jól haladtak az épületgépészeti munkákkal is.

Őszre ígérik a tornaterem befejezését


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Tegnap a helyszínen járva láthattuk, hogy folyamatos a tevékenység. A vakoló kőművesek érdeklődésünkre elmondták, jól haladnak, a személyzet létszámával sincs gond, elegen vannak, így őszire végezhetnek is a munkával.
A városháza sajtóosztálya is megerősítette a látottakat: „a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének építése jelenleg a megfelelő ütemben halad. Reálisnak vélik az idei befejezést. Amennyiben mégis indokolttá válik, az illetékesek alkalmazni fogják a késedelmi kamatot. A következő munkafázisokat illetően elmondható, hogy folyamatban van a külső és a belső burkolás, esetenként már a finismunkák, és közeleg a nyílászárók szerelése is.”

Őszre ígérik a tornaterem befejezését



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!