Hirdetés

Szabadtéri sportbázis épül Szépvízen

Többtípusú szabadtéri sporttevékenységre nyújt majd lehetőséget az a sportbázis, amelyre több mint húszmillió lej támogatást nyert a szépvízi polgármesteri hivatal az Országos Befektetési Vállalatnál. 

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Szabadtéri sportbázis épül Szépvízen
Látványterv Fotó: Szépvízi polgármesteri hivatal

Az Országos Befektetési Vállalat (CNI) múlt héten hirdette ki az eredményt, a szépvízi sportbázis kivitelezésére kiírt versenytárgyalást a csíkmadarasi Garden Proiect Kft. nyerte meg, tájékoztatta lapunkat Ferencz Tibor szépvízi polgármester. A több mint húszmillió lej értékű beruházás azt követően kezdődhet el, hogy a kivitelező aláírja a szerződést a CNI-vel, és a vállalat hivatalosan közli a munkálatok kezdési időpontját.

A szépvízi önkormányzat egy olyan szabadtéri sportbázis finanszírozására kap ezzel támogatást, amely a jelenlegi focipálya mellett több csapatjáték – tenisz, kosárlabda, kézilabda, röplabda – lebonyolítására lesz alkalmas.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A sportbázis kialakításához a jelenlegi focipályát arrébb kell költöztetni, egyben annak az egyik oldalára lelátót épít a kivitelező, a fennmaradó több mint 2 hektár területen pedig kiépülhet az új bázis – részletezte a polgármester.

A multifunkcionális sportpálya mellett a beruházásban szerepel egy hűtött jégpálya, 40 × 20 méteres műgyepes minifocipálya, 500 méteres futópálya, bicikli- és gördeszkapálya, 10 × 10 méteres tornázásra alkalmas felület, pingpongasztalok és teqballasztalok, illetve a gesztenyefák mellett sétálásra, pihenésre, sakkozásra alkalmas terület kialakítása ösvényekkel és berendezése szabadtéri bútorokkal. A gyermekek számára játszótér készül, az érintett több mint 2 hektáros területen kiépül a víz-, esővíz és szennyvíz-, valamint a villanyhálózat, új parkolókat alakítanak ki, és egy kétszintes, adminisztratív tevékenységeknek helyet biztosító, 327 négyzetméteres épületet is építenek, amelyben ülésterem, öltözők, zuhanyzók, illemhelyek, raktárhelyiségek és elsősegélynyújtásra alkalmas helyiség lesz.

Szabadtéri sportbázis épül Szépvízen

– Nagyon igényes, minőségi alapanyagok használatát feltételező megvalósíthatósági tanulmány elkészítését kérte a szépvízi polgármester. Hozzáteszem, megtehette volna, hogy elfogadja a CNI által felajánlott standard előtanulmányt és megvalósíthatósági tanulmányt, az esetben azonban nem egy olyan komplex bázisról beszélnénk, mint jelenleg. A dokumentációk elkészítéséhez szükséges szakmai csapatban tájépítészek és műépítészek is részt vettek, a beruházás előkészítése négy évet vett fel – tudtuk meg János Ferdinánd kertészmérnöktől, a Garden Proiect Kft. tulajdonosától.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!