Szépen csillogó ezüst

Adok-kapok Debrecenben. Újabb godakós érem született | Fotó: Godako

Újabb sikerrel tért haza Magyarországról az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub: ezúttal Csiki Róbert nyert ezüstérmet a magyar bajnokságban.

A múlt héten zajlott le az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság Debrecenben, ahol a 17–18 éves korosztályú bokszolók szálltak ringbe. Csiki Róbert, a Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK sportolója a bajnokság első mérkőzésén a Vasas versenyzője ellen húzott kesztyűt, és a második menetben döntő fölénnyel nyert. A 60 kilós súlycsoport elődöntőjében egy MTK-s ellenféllel mérkőzött meg, az első menet után szintén fölénnyel nyert – tájékoztatott Huszár Árpád, a klub elnöke.
A döntőben a tavalyi junior Európa-bajnokkal, Oláh Leventével mérkőzött: amikor Csiki négy és fél éve elkezdett bokszolni, akkor a döntős ellenfele a serdülő korosztályban már magyar bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Ennek ellenére az első menetet pontozással Csiki nyerte, a másodikban azonban egy olyan ütést kapott, ami miatt félbeszakították a mérkőzést – a Godako ökölvívójának azonban így sincs oka szégyenkezésre.
Huszár Árpádtól megtudtuk azt is, hogy a klub boxolója, Benedek Péter a serdülő Európa-bajnokságra készül. A héten Tatabányán edzőtáborozik, onnan indul az olaszországi Monte Silvanóban vasárnap rajtoló Eb-re, ahol a nevezési lista szerint 17-en lesznek súlycsoportjában. Huszár szerint a 15 éves Benedek korosztályában fiatalnak számít, technikailag és fizikálisan viszont remekül felkészült sportoló, így bíznak a jó eredményben.

Fórika Dóra

: an accessible web community