Hirdetés

Sosem késő mozogni

Heti négy alkalommal biztosítanak tornázási lehetőséget az időseknek Csíkszeredában. A Csíki Anyák Egyesülete és partnereik szervezte alkalmakon gerinc- és vízitornát kínálnak. A népszerű programba bármikor bekapcsolódhatnak a szépkorúak.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sosem késő mozogni
Idősek tornája. A környékről bekapcsolódnak Fotó: Csíki Anyák Egyesülete/FB

Tavaly nyáron pályázati támogatással szervezett tornaalkalmakat Csíkszeredában a Csíki Anyák Egyesülete. Ősztől a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Művészetek Háza is partnerei voltak a programnak. Januártól a Városháza támogatásával a Csíki Csobbanóba vízi tornára is járhatnak a szépkorúak péntekenként 10 órától. A foglalkozásokat Horváth Dori testnevelő tanár vezeti. Február közepétől szerdánként a kulturális központ alagsorában 9 és 10 órai kezdettel Bőjte Cecília gyógytornász vezetésével gerinctornán vehetnek részt az idősek.


Hirdetés

– Fontosnak tartottuk, hogy az időseknek is legyen mozgási lehetőségük, és örülünk, hogy a helyi partnereknek köszönhetően biztosítani tudjuk a folytonosságot. Jó tapasztalni, hogy nagyon igénylik a mozgást, és örömmel jönnek a sportolási alkalmakra, igazán példaértékű a kitartásuk, a vidámságuk pedig terápia. A gerinctornát többnyire széken, ülve végzik, ez a mód sokuknak szimpatikus, tehermentes, éppen a kornak megfelelő, nagyon élvezik. Azt fontos kiemelni, hogy szeretettel várjuk a férfiakat is, sokan párral jönnek a vízi tornára, sőt, volt már arra is példa, hogy a környékbeli településekről csatlakoztak az idősek, véleményen szerint a legfontosabb, hogy közösségbe járjanak

– mondta Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke.
A nagy érdeklődés miatt február második hetétől péntekenként is várják az érdeklődőket, a kulturális központ alagsorában 11 órakor kezdődik a gerinctorna. Várhatóan Bogdán Emese testnevelő is újraindítja a sokak által már korábbról ismert vízi tornákat, szombatonként a Csobbanóban.

– Nagyon fontos, hogy amennyiben az érdeklődők sms-ben értesítést szeretnének kapni, kérjük, regisztráljanak a 0740–068003-as telefonszámon. Reményeink szerint bővíteni fogjuk a sportolási palettát, szóval érdemes tartani a kapcsolatot velünk

– hívta fel a figyelmet Tiboldi Bea.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!