Hirdetés

Sok hibával sima diadal

Magabiztos győzelmet aratott Románia felett a magyar vízilabda-válogatott a dohai világbajnokság nyitókörében, ám Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint sok hibával játszott a vb-címvédő csapata.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sok hibával sima diadal
A kép csalóka: nem a románok kerekedtek felül Fotó: MTI

Volt hiba bőségesen, de egy ilyen meccsen a legfontosabb, hogy elindult a csapat a világbajnokságon. Fontos, hogy egy csapattá gyúródjon az együttes, ehhez pedig tétmérkőzésre van szükség. A hátrányos védekezés sokszor jó volt, elöl viszont többször is pontatlanok voltunk, ezen kell javítani – összegezte a találkozót az MTI-nek Varga Zsolt szövetségi kapitány, miután magabiztos, 15-8-as (5-2, 5-2, 2-3, 3-1) győzelmet aratott Románia felett a magyar vízilabda-válogatott a dohai világbajnokság nyitókörében.


Hirdetés


A magyarok ma 19.30-kor a kazahokat 33-3-ra legyőző olaszokkal találkoznak, az összecsapás nyertese várhatóan csoportgyőztesként közvetlenül a negyeddöntőbe jut. 
Az olasz mérkőzéssel kapcsolatban a szakember elmondta, a két csapat az Európa-bajnokságon kétszer is találkozott egymással – a kontinensviadalra megfiatalított együttes a csoportkörben legyőzte, a bronzmeccsen kikapott riválisától –, most azt szeretné látni, hogy ez a csapat miképpen tudja működtetni a rendszert. Szerinte csak annyi dől el ma az olaszok ellen, hogy könnyebb vagy nehezebb águk lesz, a legfontosabb, hogy fokozatosan megérkezzenek a világbajnokságra. Varga Zsolt elárulta: Varga Dénes tegnap csatlakozott az együtteshez, de az olaszok elleni összecsapáson még nem játszik.
A csapatkapitány Jansik Szilárd szerint a találkozó elején sok elhamarkodott döntést hoztak, nem játszották ki az emberelőnyöket.

– Ez betudható annak, hogy az első meccs mindig egy kicsit izgulósabb, de a második félidőben a védelmünk stabilizálódott, összességében szerintem azért elégedettek lehetünk

– nyilatkozta az FTC klasszisa, aki megjegyezte, győzelmet vár az olaszok ellen is. – Sokkal nehezebb lesz, az olaszok küzdenek a kvótáért, de azt várom, hogy ennél jobban fogunk játszani. Viszont ennyit biztosan nem szabad hibázni, hiszen azt ők könyörtelenül kihasználják.
A kapus Bányai Márk élete első vb-meccsét követően úgy nyilatkozott, fantasztikus érzés, kisgyerekkora óta erre készül, hogy egyszer egy világbajnokságon Magyarországot képviselje.

– Az Eb-re egy rendkívül fiatal gárdával mentünk ki, itt viszont azokkal lehetek együtt, akikre gyerekként felnéztem. Gondolok Zalánki Gergőre, Vámos Marcira vagy Angyal Danira, és természetesen Varga Dénesre

– fogalmazott a kapus.

Fölényes győzelem

A dohai női vízilabda-világbajnokság C csoportjának 2. fordulójában a magyar válogatott 39-2 arányban legyőzte Szingapúrt, és holnap 12.30-kor a csoportelsőségért játszik Ausztráliával.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!