Hirdetés

Otthon kezd és végez a VSK

A Román Kézilabda-szövetség elkészítette az A osztályos férfi ké­zi­lab­da­-baj­nok­ság rájátszásának menetrendjét, a VSK Székely­ud­var­hely február 10-én hazai pályán kezd a Resicabányai VSK ellen, a 14 fordulós pontvadászatot szintén hazai pályán, a Vidombáki Sport vendéglátójaként zárja május 18-án.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Otthon kezd és végez a VSK
Resicabányával kezdi a rájátszást az udvarhelyi csapat Fotó: Hodgyai István

Hasonlóan a bajnokság kezdetéhez, a tavaszi idény startját megelőzően is a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapatának úgy kellett nekivágnia a felkészülési időszaknak, hogy nem lehetett tudni pontosan, mikor indul és milyen menetrend szerint zajlik majd az A osztályos bajnoki pontvadászat. A VSK már túl volt két edzőmérkőzésen, előbb az élvonalbeli Steauát fogadta hazai pályán (az összecsapást a fővárosiak nyerték 41–36-ra), majd a szintén A osztályos Vidombáki Sporting vendégeként léptek pályára, 30–26 arányban legyőzve a Brassó megyei gárdát, és a hivatalos menetrend még mindig nem látott napvilágot, a szakszövetség ismételten nem siette a dolgokat, igaz, ezúttal legalább az ellenfelek ismertek voltak.


Hirdetés


Azt ugyanis már korábban is lehetett tudni, hogy a két csoportban zajló alapszakasz 4-4 legjobbja a nyolccsapatos rájátszás felsőházában folytatja, a VSK pedig megnyerte a saját csoportját.
Az udvarhelyi gárda a hétvégén a Tordai Potaissa otthonában játszott két újabb edzőmérkőzést (mindkettőt a házigazdák nyerték 43-31 és 36-26 arányban), ezt megelőzően a klubnál úgy számoltak, hogy a rájátszás február első hétvégéjén indul. Bár a tipp bejött, a pontvadászat valóban február 3-án rajtol el, a VSK mégsem fog pályára lépni, ugyanis ellenfele, a B csoport negyedik helyén végző Galaci CSU visszalépett a bajnokságtól. Ez azt jelenti, hogy a Sipos Lóránt irányította alakulat egy héttel később, február 10-én saját közönsége előtt a Resicabányai VSK vendéglátójaként száll harcba – idén először – a feljutáshoz szükséges bajnoki pontokért. A hétcsapatosra csökkent hétfordulós rájátszás odavágóinak további menetrendje: február 17. - Nagyváradi VSK (idegenben), február 24. - Fogarasi VSK (otthon), március 2. - CSM Alexandria (i), március 6. - CS Medgidia (o), március 23. - Vidombák (i). A rájátszás visszavágóit március 30. és május 18. között rendezik, a VSK Székelyudvarhely tehát hazai pá­lyán, a vidombáki gárda vendéglátójaként zárja a bajnoki idényt.
Ugyanakkor az udvarhelyiek a Román Kupában is érdekeltek, és a tervekkel ellentétben nem bajoki, hanem kupameccs lesz a VSK idei első hivatalos mérkőzése: február 6-án a CS Medgidia otthonában egyetlen mérkőzésen küzd a továbbjutásért. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!