Hirdetés

Nagyobb tér, világos termek

Elköltözött a gyergyóditrói Siklódy Lőrinc Általános Iskola: az intézmény elemi iskolásai mostanáig a templom szomszédságában lévő épületben tanultak, hétfőtől viszont már tágasabb és napfényesebb osztálytermekben kaptak helyet. A költözésben a szülők és az önkormányzat is jelentős szerepet vállalt.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nagyobb tér, világos termek
Új székhelyet kapott a Siklódy Lőrinc Általános Iskola Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Hétfőtől egy épületben, közös udvaron tanulnak a Siklódy Lőrinc Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai.
– Ahogy az önkormányzat pályázatot nyert a régi bentlakás megújítására és oktatási célokra való átalakítására, tudtuk, hogy számunkra is új helyszínt fognak biztosítani, kiköltözünk az egyház tulajdonában lévő épületből – nyilatkozta érdeklődésünkre Puskás Anna, az intézmény igazgatója.
A Siklódy Lőrinc szobrászművész nevét viselő intézmény közel négyszáz gyermeknek biztosít lehetőséget a tanulásra óvodától nyolcadik osztályig. Idetartozik a három napközis csoporttal működő Eszterlánc Napközi Otthon is, így az oktatás öt épületben zajlott mostanáig. A négy óvodai csoport száz óvodással működik, a nyolc elemi osztályban jelenleg több mint 160 diák tanul, a nyolc felső tagozatos osztályba pedig közel 150 tanuló jár. Az intézmény 5–8. osztályos diákjai a Puskás Tivadar Szakközépiskola épületében tanulnak: mivel a középiskola új székhelyre költözött, így az elemi osztályosok is helyet kaptak az épületben. 
– A vakáció hete jó alkalmat biztosított arra, hogy megtörténjen a költözés. Ezt kisebb felújítási munkálatok előzték meg, amelyeket az önkormányzat végeztetett szakcéggel. A tatarozási munkálatok részeként lámpatesteket cseréltek és takarékos égőkkel helyettesítették a régieket, felújították a falakat, valamint internethozzáférés van minden osztályteremben – hangsúlyozta Puskás Anna, hozzátéve, hogy az intézmény könyvtára, a titkárság, könyvelőség, a levéltár és a tanári szoba költöztetése is megtörtént.
Az elkövetkezőkben Siklódy Lőrinc szobrászművészről készülő dombormű elhelyezésével fogják hivatalosítani a névváltoztatást, hogy a köztudatba is bekerüljön az új elnevezés.
Az iskolában tanfelügyelőségi jóváhagyással délutáni oktatás is működik, részben a pedagógusok, részben besegítő tanítók által, ugyanakkor a néptáncoktatást is bevezették; az itt dolgozó pedagógusok pedig több éve részesei az Erasmus+ programnak.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!