Hirdetés

Minden kutya esélyt kap

A Pro Animalia Alapítvány adománygyűjtést szervezett vasárnap Csíkszeredában az állatmenhely lakói számára. A segíteni szándékozók bármilyen finomsággal, szárazeledellel, konzervekkel, de akár készpénzzel is kedveskedhettek, ugyanakkor – aki úgy döntött – az adója 3,5 százalékát is felajánlhatta a segítségre szoruló ebeket felkaroló szervezet számára.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Minden kutya esélyt kap
Gyűlnek a felajánlások Fotó: Létai Tibor

A hargitai megyeszékhelyen található Nest Bevásárlóközpontban, a Zoo Center bejáratánál vasárnap délben ottjártunkkor már több zsák táp és konzerv gyűlt össze az Alapítvány lakóinak, de a 3,5 százalékról szóló adónyilatkozatokat is – ottlétünk alatt – egyre többen töltötték ki.

Létai Tibor

– Ez az első ilyen jellegű akciónk, amit annak érdekében szerveztünk, hogy az emberek felfigyeljenek karitatív munkánkra, megismerjék tevékenységünket, hogy közelebb hozzuk a menhelyet a városhoz – mondta lapunk érdeklődésére Gidró Paula önkéntes, akit a menhely egyik hűséges lakója is elkísért, pajkosságával és kedvességével felhívva az arra sétálók figyelmét, akiktől egy-egy jutalomfalatot is kiérdemelt.

A Shamsi nevű kutyusról elmesélték, hogy egy baleset következtében, az országút széléről került a menhelyre, és medencecsonttörésből gyógyult fel sikeresen, jelenleg pedig szerető gazdáját keresi.  

Létai Tibor

– Az Alapítvány adományokból tartja fenn magát és közel háromszáz ebről gondoskodik. Az emberek bele sem gondolnak, milyen sokba kerül fenntartani ennyi négylábút, az etetésük is nehéz feladat, viszont a szükséges gyógyszerek a legtöbb anyagi ráfordítást igénylik – magyarázta az alapítvány önkéntese. Megjegyezte: nagy méretű kennelekben tartják a kutyákat, külön csak azokat az állatokat helyezik, akik nem fogadnak el társaságot. Minden kutyának esélyt adnak, nyomatékosította Gidró Paula, hozzáfűzve, májusban szeretnének még egy hasonló rendezvényt szervezni.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!