Hirdetés

Kolozsvári és marosvásárhelyi járatokat is megszüntet a Wizz Air

A Wizz Air huszonegy romániai járatát szünteti meg. Az intézkedés hat romániai repülőteret érint: Bukarestet, Kolozsvárt, Temesvárt, Marosvásárhelyt, Craiovát és Jászvásárt.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Kolozsvári és marosvásárhelyi járatokat is megszüntet a Wizz Air
Fotó: Markus Winkler/pexels.com

A Boardingpass beszámolója szerint néhány járatot március végén vagy áprilisban szüntetnek meg, és számos szezonális járatot idén nyáron nem indítanak újra.

„A Wizz Air bizonyos járatait ideiglenesen felfüggeszti a következő hónapokban esedékes, nem a légitársaság felügyelete alá tartozó Pratt & Whitney motorok ellenőrzése miatt. A légitársaság mindent megtett annak érdekében, hogy minimalizálja az utasokra gyakorolt hatást” – közölte a fapados légitársaság.

Az intézkedés többek között nyolc kolozsvári, két marosvásárhelyi és egy temesvári járatot is érint.

Március 28. után nem közlekednek majd a Wizz Air gépei Marosvásárhely és Dortmund, valamint Memmingen között, míg március 27., 29., illetve 30. után Kolozsvár és Birmingham, Bécs, illetve Abu-Dzabi között. Március 29. után nem repül a Wizz Air a Temesvár–Frankfurt vonalon.

Nyáron nem indulnak újra a Kolozsvár és Liverpool, Berlin, Lyon, Antalya és Málta közötti járatok.

Tavaly a Wizz Air volt Románia vezető légitársasága, hat bázist működtetve az országban.

A Wizz Air egyébként rendszeresen kénytelen járatok törlésére hajtómű-ellenőrzések miatt. Tavaly nyáron is előfordult, hogy a Wizz Air néhány járatát ideiglenesen törölte. Akkor a légitársaság alternatív járatokra történő átjegyzési lehetőséget kínált az utasoknak, valamint lehetőséget adott a jegy árának 120 százalékos jóváírására Wizz-számlán vagy a jegy árának teljes visszatérítésére az eredeti fizetési móddal.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!