Hirdetés

Lefaragtak a szakaszokból

Székelyföld Kerékpáros Körversenyének tizennyolcadik kiírására készülődnek a szervezők, amelyet idén augusztus 7–9. között rendeznek meg. Az elmúlt évek tapasztalataival ellentétben, a körverseny nem terjeszkedett tovább, hanem lefaragtak a szakaszokból, amelyeken várhatóan tizenegy ország kerékpárosai állnak rajthoz.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lefaragtak a szakaszokból
Székelyudvarhelyen csak áthalad a mezőny Fotó: Halmágyi Zsolt

Örülhetnek a kerékpározás szerelmesei: közeledik Székelyföld Kerékpáros Körversenyének 18. kiírása, amelyet augusztus 7–9. között rendeznek, három fő helyszínnel: Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely és Csíkszereda.
Az idei kiírásra folyamatosan érkeznek a jelentkezők, és a szervezők tájékoztatása szerint már 11 ország kerekesei jelezték, hogy részt vennének az eseményen, amely viszont egy szakasszal lerövidült az elmúlt évekhez képest.
A korábbi években megszokhattuk, hogy az esemény négy-, vagy épp ötnapos, ám ezt nem túlszárnyalni, hanem lefaragni sikerült. Így a körverseny idén is a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2.2-es besorolásában maradt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az első nap, augusztus 7-én, szerdán a prológra kerül sor Sepsiszentgyörgy utcáin. Az egyéni időfutam keretében a sportolók egy 4,5 km-es szakaszt kell majd megtegyenek. Másnap a körverseny I. szakasza lesz napirenden, amikor a 117 km-es Sepsiszentgyörgy – Csíkszereda távot teszik meg Kovászna – Kézdivásárhely – Nyerges-tető érintésével a sportolók. A csíkszeredai érkezést követően a csapatok átteszik székhelyüket Marosvásárhelyre, ahonnan augusztus 9-én, pénteken, rajtol a verseny utolsó egyben leghosszabb, 171,8 km-es szakasza. A kerékpározók Marosvásárhelyről indulva a Nyárádmentén áthaladva érkeznek meg Szovátára, majd Székelyudvarhelyre és a Hargitán keresztül Csibába. Itt viszont nem Csíkszereda felé kanyarodnak, hanem Csibán át Csicsóba, majd Rákosra vezet az útjuk, ahol Csíkszentmihály – Csíkszépvíz érintésével érkeznek majd meg a megyeszékhelyre. 
A tavalyi kiírást az osztrák KTM Graz versenyzője Martin Messner nyerte meg, ám idén ők nem vesznek részt a körversenyen, akárcsak a második helyezett norvég Roed Torbjorn Andre, vagy épp a román válogatottal harmadik Cristian Raileanu.
Az idei kiírásra 22 csapat 132 sportolója jelentkezett eddig – tavaly 16 csapat 90 sportoló –, ám minden bizonnyal a verseny rajtjáig bőven fog még módosulni a lista, amint azt megszokhattuk az elmúlt években.

18. Székelyföld Kerékpáros Körversenye
Csapatok: ARBÖ Radteam Feld am See (osztrák), Team Felt Ferbermayr (osztrák), Astana Qazaqstan Developement Team (kazah), Vino Sko Team (kazah), CLN Wiawis (svájci), Hemus-1896 (bolgár), Levski Nessebar (bolgár), Lotus Team (magyar), Green Riders Cycling Team (magyar), Karcag Cycling (magyar), Epronex (magyar), MAY Stars (ruandai), Santic Wibatech (német), Team Standert Brandenburg (német), Stjodals-Blink (norvég), Team Novák (romániai), Mentorise MLM (romániai), Vini Monzon Sevini Due Omz (romániai), UVT-Devron West Cycling Team (romániai), Team Skyline (amerikai), Voster ATS Team (lengyel), TTS Coach Spica Solutions (lengyel).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!