Hirdetés

Marosvásárhely: ammóniamérgezés gyanújával került kórházba az Azomureş vegyipari kombinát területén dolgozó négy munkás

Ammóniamérgezés gyanújával került kórházba négy munkás, akik egy tetőszerkezeten dolgoztak a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinátnál.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Marosvásárhely: ammóniamérgezés gyanújával került kórházba az Azomureş vegyipari kombinát területén dolgozó négy munkás
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint 15 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a vegyipari kombinát területén tartózkodó négy személy mérgezésre utaló tünetekre panaszkodik. Több mentős egység is kiszállt a helyszínre, ahol 15 személyt vizsgáltak meg, és közülük négy férfit szállítottak kórházba. Mindannyian eszméletüknél voltak, együttműködtek a mentős egységekkel – írja az Agerpres hírügynökség.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A katasztrófavédelem CBRN (vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris) szakfelderítést végző csapatának mérései nem mutatták ki semmiféle veszélyes anyag jelenlétét a helyszínen – közölte az ISU.

Az Azomureş sajtószóvivője, Ovidiu Maior szerint a munkások egy tetőszerkezeten dolgoztak, amikor ammóniaszagot éreztek. Előbb a kombinát orvosi rendelőjébe kísérték őket, onnan hívták segítségül a rohammentő-szolgálat és a megyei mentőszolgálat egységeit. Az ammóniaszag az egyik berendezés vészleállítása nyomán keletkezhetett – tette hozzá a szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!