Hirdetés

Deutsch Tamás meg Ákos és zenekara a Wizz Air törölt járatai miatt a tervezettnél később jutott el Tusványosra

A Wizz Air törölte a szerda kora este Budapestről Marosvásárhelyre közlekedő járatot, ami sok utast kellemetlen helyzetbe hozott. A járatot kétórás késéssel hirdették meg, amit később három órára módosítottak, majd végleg töröltek. A légitársaság minimális tájékoztatást adott az utasoknak, ami tovább fokozta a zűrzavart.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Deutsch Tamás meg Ákos és zenekara a Wizz Air törölt járatai miatt a tervezettnél később jutott el Tusványosra
Fotó: Ákos Facebook-oldala

A Tusványosra utazók, köztük Ákos és zenekara, valamint Deutsch Tamás EP-képviselő a járat törlése miatt nem tudott időben eljutni a rendezvényre. Ákos a Mandinernek elmondta, hogy a gépük szerdán 19:45-kor indult volna, de végül csak késő este derült ki, hogy a járatot törölték. A zenekar így kénytelen volt buszokkal és autókkal utazni, ami további nehézségeket okozott.

Az énekes szerint ez az eset amatőr és méltatlan, különösen egy olyan jelentős esemény kapcsán, mint a Bálványosi Nyári Szabadegyetem. A fesztiválra utazó tömeg és a szervezési problémák miatt sokan kerültek kellemetlen helyzetbe, és a késői tájékoztatás tovább növelte a feszültséget. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ákos egyébként a következőt posztolta a Facebookra: „Tegnap délután 5 óra óta úton vagyunk Tusványosra... A repülőre vártunk négy-öt órát Ferihegyen, mire kiderült, hogy nem indul. Gyors reptéri válságstáb és döntés után alvás nélkül, hajnalban nekivágtunk az útnak, hogy ne maradjon el a ma esti koncert. Autóval és busszal sem egyszerű, terelések és többórás várakozás hátráltat, de érkezünk! Az már csak jutalom, ha egy kis esőt és 13 fokot ígérnek a fellépésünk idejére...”

Deutsch Tamás is megszólalt az ügyben a Mandinernek, kiemelve, hogy az európai légi közlekedésben a káosz rendszerszintűvé vált.

– EP-képviselőként olyan természetességgel utazom repülővel, mint más trolival vagy vonattal a munkahelyére – mondta a politikus. Deutsch hozzátette, hogy a Wizz Air-t ma már csak egy hajszál választja el a Ryanairtől, ami véleménye szerint a fapados légi közlekedés mélypontja, és a légitársaság gyakori hivatkozása magyar vonatkozására inkább szégyent hoz Magyarországra. Deutsch elmondása szerint fontos akadémikusok és fellépő zenészek álltak a sorban, akiknek Tusványoson másnap programjuk lett volna. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!